Fotbal international

Presa americană, entuziasmată de Alexandru Mitriță! ”A torturat campionatul României și pare pregătit să se impună şi în MLS”

24.02.2019 | 16:19
Presa americana entuziasmata de Alexandru Mitrita A torturat campionatul Romaniei si pare pregatit sa se impuna si in MLS

Presa americană e entuziasmată de prestațiile avute de Alexandru Mitriță în meciurile amicale ale echipei New York City. Atacantul adus în această iarnă de la U Craiova a înscris două goluri în cele două partide de pregătire în care a jucat pentru formația din Major League Soccer.

”Alexandru Mitriţă nu a întâlnit încă vreo apărare din MLS, dar calităţile sale perfecţionate în România şi Italia s-au adaptat bine în America. După ce a torturat campionatul României, fostul jucător din Serie A pare pregătit să se impună şi în MLS”, a scris  site-ul nbcsports.com.

Alexandru Mitriță e felicitat de coechipierii de la New York City după golul marcat în meciul amical cu Nashville SC
Alexandru Mitriță e felicitat de coechipierii de la New York City după golul marcat în meciul amical cu Nashville SC

Presa americană, entuziasmată de Alexandru Mitriță: ”Are un drept periculos”

”Mitriţă e exploziv, îşi foloseşte perfect acceleraţia şi e ajutat de faptul că are centrul de greutate jos. Are un drept periculos şi îi place să vină din exterior spre centru, pentru a căuta şutul spre poartă. Se pricepe de minune în duelurile unu la unu cu fundaşii adverşi şi e extrem de periculos în momentele în care primeşte mingea între linii”, se mai scrie în presa americană, care este entuziasmată de transferul lui Alexandru Mitriță.

Jurnaliștii au notat că fostul jucător al Craiovei nu impune ritmul unei partide, dar este un fotbalist special în ultimii 20 de metri: ”Nu e genul de jucător care să imprime ritmul unei partide, nu vă aşteptaţi la asta. Dar fiţi gata să vedeţi lucruri deosebite în ultimii 20 de metri. În plus, e extrem de bun la fazele fixe, ca executant. Bate inclusiv cornere, chiar dacă specialităţile sunt loviturile libere”.

Alexandru Mitriță a marcat un gol de excepție în meciul amical pe care New York City l-a câștigat în fața formației Nashville SC. Internaționalul român înscrisese și la debutul pentru echipa din MLS, cu AIK Stockholm, chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani.