Fotbal international

Presa din Argentina e exuberantă după succesul „pumelor” contra Poloniei. Visul care ne ține pe toți treji”

Argentina a reușit să câștige grupa, iar presa locală notează că echipa începe să-și arate consistența, dar și faptul că, în mod normal, primul obstacol major este în semifinale.
01.12.2022 | 00:29
Presa din Argentina e exuberanta dupa succesul pumelor contra Poloniei Visul care ne tine pe toti treji
Argentina merge în optimi de pe prima poziție și va întâlni Australia. Presa argentiniană exultă.
ADVERTISEMENT

După ce izbutise o serie de 36 de partide fără eșec, Argentina a început cu stângul campania de la Cupa Mondială din Qatar. Și-a revenit însă din pumni, și, după 2-0 cu Mexic, s-a impus cu același scor și-n finala grupei, cu Polonia. Merge astfel în optimi de pe prima poziție, iar dacă se respectă calculele hârtiei, următorul șoc ar urma să vină în semifinale, cu Spania sau Brazilia.

”La Scaloneta și-a recuperat ADN-ul”, este concluzia presei argentiniene

Fără îndoială, pe hârtie, meciul cu Polonia părea chiar mai dificil. Mai cu seamă că europenilor le era suficientă o remiză pentru a termina în fața Argentinei. Pe primul loc, ori pe cel secund, în funcție de verdictul din celălalt meci.

ADVERTISEMENT

Numai că Argentina și-a depășit net adversarul. Chiar dacă a fost nevoită să treacă și peste un șoc, după ce Szczesny a parat penaltyul executat de Leo Messi.

24-3, raportul șuturilor spre poartă, și 13-0 pe spațiul acesteia, și o posesie zdrobitoare (73%-27%), plus 9-1 la cornere, sunt cifrele care arată acest lucru. Scos în evidență și de presa argentiniană. Care notează că, după câștigarea grupei, având de înfruntat Australia și învingătoarea dintre Olanda și SUA, va avea parte de primul adversar de temut în semifinale.

ADVERTISEMENT

”Argentina: fotbal și salt în turul 2”, a titrat Ole. Care precizează: ”Echipa națională a făcut cel mai bun joc al său din Qatar. Au dominat categoric Polonia, s-a calificat de pe locul 1 și va juca împotriva Australiei.

Naționala și-a respectat istoria, ceea ce era în joc, presiunea pe care a avut-o, pentru a se califica. Acum este imposibil să nu crezi. Imposibil…”.

ADVERTISEMENT

Revirimentul este semnalat și de alte publicații. ”Minutele au trecut fără prea multe șocuri pentru echipa lui Lionel Scaloni, care a lăsat în urmă lovitura primită de la Arabia Saudită. Și a continuat pe calea redresării începută împotriva  Mexicului.

Intensitate, trasee bune de joc, variante ofensive, soliditate defensivă, concentrare, agresivitate pentru recuperarea mingii și forță.

ADVERTISEMENT

La Scaloneta și-a recuperat din nou ADN-ul. Vești foarte bune pentru ultimele instanțe ale Cupei Mondiale din Qatar, visul care ne ține pe toți treji”, scrie 442.

Inspirația lui Lionel Scaloni

Pe aceeași idee a mers și La Prensa. Care a notat: ”Selecționata argentiniană și-a recuperat funcționalitatea și s-a calificat în optimile de finală după ce a învins Polonia cu 2-0”.

Aceeași publicație a scos în evidență inspirația lui Scaloni, care i-a titularizat pe Julian Alvarez și Enzo Fernandez. Jucători care au colaborat la faza golului doi, izbutit de atacantul lui Manchester City.

Ca și faptul că, bifând al 22-lea meci la Cupa Mondială, Leo Messi a devenit jucătorul argentinian cu cele mai multe prezențe la turneele finale. Depășindu-l cu acest prilej pe Diego Maradona.

Penalty-ul ratat de Leo Messi

Penalty-ul ratat de Leo Messi este trecut în plan secundar de către jurnaliștii argentinieni. Nimeni nu-l ”trage de urechi” pe căpitanul echipei, ci mai degrabă se scoate în evidență parada lui Szczesny.

Totuși, merită semnalat un amănunt. Clarin nu se ferește să titreze: ”VAR-ul a dat Argentinei un alt penalty controversat la Cupa Mondială, dar de data aceasta Messi a ratat”.

Și tot publicația amintită precizează că intervenția nu este întâmplătoare. ”Cu Claudio Filippi, antrenorul portarilor Juventus, am gasit o metoda de analiză a penalty-urilor. Messi, acum te studiez! Abia astept sa joc împotriva Argentinei”, declara, potrivit Clarin, înaintea jocului, portarul polonez.

În timp ce Ole crede că tocmai acel moment a dat mai multă forță echipei. ”Acel penalty pe care Leo nu l-a transformat, nu a dărâmat Naționala, ci a întărit-o.

L-a înfuriat pe decar. L-a făcut să alerge după mai mult, ajutat de încurajarea colegilor, în această chimie care pare sporită în adversitate. Și, alături de căpitanului său, naționala a reacționat în cel mai bun mod”, precizează jurnaliștii de la Ole.

ADVERTISEMENT
Tags: