Fotbal intern

Presa austriacă a găsit explicaţia victoriei: „România a avut doar doi jucători din campionate de Top 5”

15.10.2020 | 11:42
Presa austriaca a gasit explicatia victoriei Romania a avut doar doi jucatori din campionate de Top 5
ADVERTISEMENT

Presa austriacă savurează succesul echipei naţionale obţinut în România, în urma căruia jucătorii pregătiţi de germanul Frank Foda rămân liderii grupei în Liga Naţiunilor. Este clar că bătălia pentru câştigarea grupei se va da pe 18 noiembrie, atunci când se va juca în ultima etapă meciul retur dintre Austria şi Norvegia.

România a jucat mult mai bine decât a făcut-o în semifinala de baraj pentru calificare la EURO 2020 în Islanda şi decât s-a întâmplat la Oslo, însă şi aşa nu a putut evita al treilea eşec consecutiv în mai puţin de o săptămână. Austria nu s-a impus la pas pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, însă a marcat când a trebuit, în  ultimul sfert de oră şi a fost lovitura decisivă.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al ziariştilor austrieci a fost o victorie meritată, ţinând cont şi de faptul că tot austriecii au fost cei care au expediat de două ori balonul în barele porţii lui Tătăruşanu, în timp ce noi am avut un gol al lui Alibec, la care s-a semnalizat corect poziţie de ofsaid.

Doar Tătăruşanu şi Răzvan Marin joacă în campionate din TOP 5 a remarcat presa austriacă

Pentru presa din Austria cheia succesului naţionalei ţării lor a constat în faptul că în timp ce Frank Foda a trimis pentru prima oară în istoria acestei reprezentative un unsprezece de start în care s-au regăsit numai jucători care evoluează în Bundesliga germană, românii au avut doar doi fotbalişti din campionate de TOP 5.

ADVERTISEMENT

Cei doi sunt portarul Ciprian Tătăruşanu, transferat în această vară de la Lyon la AC Milan, dar pentru a trece de la rezerva lui Rony Lopes la cea a lui Gigi Donnnarumma, şi mijlocaşul Răzvan Marin, pe care Ajax l-a vândut pe 8 milioane euro lui Cagliari în această vară.

România a reuşit să pună în scenă un joc frumos

“Obţinem o victorie meritată în România. Austria rămâne liderul grupei din Liga Naţiunilor după golul marcat de Alessandro Schopf în repriza secundă. Cu două victorii în patru zile şi o revanşă luată în faţa României, Austria rămâne pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Pentru prima oara în istorie, Austria a folosit un prim 11 în care s-au regăsit numai fotbalişti din Bundesliga. România a avut doar doi jucători din Top 5 campionate, dar chiar şi aşa a reuşit să pună în scenă un joc frumos, care a pus în dificultate echipa Austriei.” – au scris cei de la Kurier.

Ciprian Deac merita cartonaşul roşu

Tot ei apreciază că faultul comis de Ciprian Deac în prima repriză, acea intrare foarte tare la Hinteregger, ar fi trebuit să aibă ca urmare acordarea unui cartonaş roşu pentru jucătorul român, dar arbitrul a fost deosebit de tolerant.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost multă vreme sub semnul echilibrului, până la deschiderea scorului de către Schopf, după care Austria a gestionat foarte bine finalul de partidă, nedând nici o speranţă românilor de a se mai putea apropia periculos de poarta lor.

ADVERTISEMENT