Presa belgiană despre cei doi români de la Anderlecht: geniul Stanciu şi soldatul Chipciu

Cei doi internaţionali români care evoluează la cea mai titrată echipă a Belgiei, se află permanent sub lupa mass-mediei din această ţară, în special Nicolae Stanciu, pe umerii căruia apasă povara celui mai scump transfer din istoria clubului.

Anderlecht poate privi cu optimism drumul pe mai departe în Liga Europa. Deşi au avut în faţă o echipă foarte experimentată, Zenit Sankt Petersburg, pregătită de un antrenor oblşnuit cu cele mai dure bătălii, Mircea Lucescu, violeţii din Bruxelles au învins cu 2-0 şi şi-au cucerit fanii printr-un amalgam superb de spectacol, dăruire şi luciditate. Iar pentru noi bucuria cea mai mare a fost evoluţia lui Nicolae Stanciu, jucător monitorizat la sânge pentru fiecare atingere de balon de către presa belgiană, jucător pe care antrenorul Rene Weiler caută să-l încarce cu şi mai multă îndârjire de a da totul prin tactica ţinerii pe bancă la unele partide.

A jucat cum o făcea Scifo pe vremuri

Înainte de jocul cu Zenit, presa belgiană făcea o caracterizare a celor doi jucători români: "Chipciu e soldatul perfect pentru războaie, în condiţiile în care Weiler a declarat nu o dată că fiecare meci e un război care trebuie câştigat. Chipciu nu e sclipitor ca Stanciu, nu are fineţea lui Hanni, nici acceleările lui Bruno, însă e soldatul perfect, care e gata să moară pe teren, exact cum vrea Weiler. Şi a înţeles perfect mesajul antrenorului, după felul în care joacă.

Stanciu este geniul. De multe ori geniul neînţeles, care e judecat cel mai atent pentru că a costat atât de mult. Când e în meci, e de ajuns o singură sclipire, pentru a trece lejer pe lângă adversari, fie pentru finalizarea directă, fie pentru o pasă perfectă. Când nu este, ai impresia pur şi simplu că lipseşte de pe teren"

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Joi seară Stanciu a arătat de ce a costat atâţia bani. Geniul de care vorbea presa din Belgia a strălucit pe deplin. A creat ambele goluri şi a expediat un trasor care a explodat puţin peste poartă. Un adevărat dirijor, elogiat în numeroase rânduri de comentatorul televiziunii belgiene, care la un moment dat a exclamat: "Aşa cum joacă Stanciu astăzi parcă îl revăd pe Scifo, cu stilul lui autoritar de a impune jocul la mijlocul terenului"

Belgienii cred că Stanciu trebuie aşteptat şi trebuie avută încredere în valoarea lui indiscutabilă. În opinia lor, intenaţionalul român va fi decisiv fie în play-off, fie începând cu ediţia viitoare, după un an de rodaj.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933