Fotbal international

Ianis Hagi i-a vrăjit pe jurnaliştii belgieni după debutul cu gol la Genk: “Intervenţie divină?”.

27.07.2019 | 08:56
Ianis Hagi ia vrajit pe jurnalistii belgieni dupa debutul cu gol la Genk Interventie divina

Ianis Hagi i-a vrăjit pe jurnaliştii belgieni după debutul cu gol la Genk. Absolut toate publicaţiile, şi cele scrise şi cele online, elogiază acest star fulminant pentru fiul lui Gică Hagi, cu gol la prima atingere de balon, într-un moment în care lucrurile nu stăteau prea bine pentru campioana Belgiei, care a trebuit să alerge după egalare în meciul de acasă cu Kortrijk, iar mulţumită reuşitei lui Ianis avea chiar să întoarcă rezultatul în favoarea sa.

Presa belgiană după debutul cu gol pentru Ianis Hagi la Genk

Ianis spune că este încântat de faptul că a reuşit să îşi ajute colegii să câştige chiar la debutul său şi este entuziasmat de faptul că la Genk sunt foarte mulţi jucători tineri, creând o atmosferă cu totul specială. “Toţi avem foame de succese şi de a face o carieră cât mai frumoasă şi vrem să aducem cât mai multe bucurii suporterilor. Sunt convins că acesta este doar începutul unei etape importante din dezvoltarea mea ca fotbalist şi mă bucur mult că mama şi tata au fost şi ei de faţă” – scrie în paginile lui Nieuwsblad.

La rândul lor, ziariştii belgieni, care ani de zile au fost deosebit de acizi la adresa lui Nicuşor Stanciu la Anderlecht, fiind şi cel mai scump jucător din istoria clubului, par fermecaţi de startul cu dreptul al lui Ianis. Publicaţia online sporza.be nu scapă ocazia de a lega golul la prima atingere de balon cu rugăciunea pe care o făcea mama sa în tribune în acelaşi moment. Şi titrează “Intervenţie divină la primul gol pentru Ianis Hagi?”

ianis hagi debut Genk. Ianis a marcat în momentul în momentul în care mama sa se închina

Antrenorul Mazzu explică de ce Ianis a jucat doar un sfert de oră

O altă publicaţie online, Walfoot.be scrie că meciul a fost mult mai complicat decât se credea pentru superfavorita Genk, dar banca de rezerve a făcut diferenţa, cu un debut cum nu se putea mai fericit pentru Ianis Hagi, care a marcat imediat ce a fost trimis pe teren. Suplimentul de sport al cunoscutului cotidian La Derniere Heure punctează: “Ianis Hagi, deja decisiv. O atingere, un gol. Nu se putea mai bine”.

ianis hagi debut Genk. Presa belgiană entuziasmată de debutul perfect al românului

Cel mai cunoscut cotidian valon, Le Soir, scrie dupå victoria lui Genk: “A fost foarte greu acest start de campionat pentru echipa campioană, însă generaţia tânără a ajutat-o să iasă până la urmă cu bine la capăt. Întâi a marcat suedezul de numai 18 ani, Nygren, care a fost înlocuit în minutul 74 cu Ianis Hagi, alt debutant, ca şi Nygren, 20 de ani şi nu i-a trebuit decât o atingere pentru a aduce victoria”. După meci antrenorul Mazzu declara că deocamdată nu poate să îl bage pe Ianis mai mult de un sfert de oră, pe final, deoarece este în urmă cu pregătirea fizică, dar pe măsură ce se va pune la punct cu ea, va intra tot mai multe minute.

Tags: