Fotbal international

Presa otomană cere demiterea lui Lucescu: “Trebuie adus un selecţioner turc!”

08.09.2018 | 13:28
Presa otomana cere demiterea lui Lucescu Trebuie adus un selectioner turc

Turcii sunt sătui de rezultatele proaste înregistrate de echipa naţională şi presa lor cere hotărât demiterea selecţionerului român Mircea Lucescu. Turcia a început cu un eşec pe propriul teren campania din noua competiţie iniţiată de UEFA, Liga Naţiunilor, 1-2 cu Rusia,ţara gazdă a ultimului turneu final de Campionat Mondial. Cum această competiţie are şi iconvenientul de a retrograda în următoare ligă inferioară, turcilor, care fac parte din a doua Ligă valorica, Liga B, le este chiar teamă că s-ar putea să păţească ruşinea de a termina ultimii şi de a cădea în Liga C. Drept pentru care susţin că nu mai este timp de aşteptat, pentru a evita această umilinţă, şi trebuie înlăturat Mircea Lucescu, în locul lui urmând a fi instalat un selecţioner autohton. Fotomac este primul cotidian care spune clar lucrurilor pe nume în privinţa continuării cu Mircea Lucescu sau a înlăturării acestuia.

“Lucescu vrea timp şi rabdare. Crede într-un plan de transformare pe trei etape. Îi mulţumim, dar, dacă federalii sunt inteligenţi, aduc un antrenor turc. Pe hârtie, ştim toţi jucătorii, dar jucătorii par străini unii faţă de alţii pe teren. Nu mai e timp pentru puzzle-urile lui Lucescu. Suntem deja în Liga B. Daca vom fi ultimii, cădem în Liga C. E un proiect născut mort”.

Presa cere demiterea lui Mircea Lucescu. O face încă de l finalul preliminariilor CM

Mircea Lucescu a fost numit selecţioner al Turciei în a doua parte a campaniei de calificare la Campionatul Mondial din Rusia. El i-a urmat lui Fatih Terim, antrenorul cu care s-a mai intersectat pe vremea când a preluat pe Galatasaray în vara anului 2000 şi care l-a înlocuit în 2002, când a plecat la Beşiktaş. Şansele la acea dată ca Turcia să mai poată spera la calificare erau destul de mici, însă după victoria în faţa Croaţiei ele renăscuseră. A urmat însă dezastrul de acasă în faţa Islandei şi totul s-a năruit. Încă de atunci au fost contestatari, în special ai vârstei înaintate a selecţionerului, 73 de ani făcuţi anul acesta în iulie, dar şefii federaţiei au decis să continue contractul care are durata de trei ani, plecând de la premisa că Lucescu a venit într-un moment în care era foarte greu să redreseze situaţia în preliminariile CM.

Presa turcă vrea demiterea lui Mircea Lucescu. Eşecul cu Rusia sperie. Le e frică să nu cadă în Liga C
Presa turcă vrea demiterea lui Mircea Lucescu. Eşecul cu Rusia sperie

În momentul de faţă numărul ziariştilor care îl contestă din ce în ce mai vehement pe Mircea Lucescu este în continuă creştere. Până şi cei care mai cereau răbdare, pentru ca românul să aibă timp să construiască o nouă naţională nu prea mai merg pe această idee. Nu se întrevăd semnele unei schimbări în bine, timpul trece, iar naţionala are evoluţii confuze, dând impresia de multe ori că jucătorii abia atunci s-au întâlnit pentru prima oară. Au fost chiar jurnalişti care au pus sub semnul întrebării luciditatea septuagenarului selecţioner, care se întreabă serios dacă Lucescu mai este în deplinătatea facultăţilor sale mintale, argumentând că niciodată Turcia nu s-a dat pe mâna unui tehnician de 73 de ani, aceasta fiind o vârstă la care trebuie să stai acasă şi să îţi creşti nepoţii în loc să trăieşti la maxim un meci de pe bancă şi să rişti probleme de sănătate în orice moment.

Tags: