Fotbal international

Presa din Anglia cere UEFA să mute finala Ligii Campionilor de la Istanbul la Londra. Care sunt motivele

06.05.2021 | 10:13
Presa din Anglia cere UEFA sa mute finala Ligii Campionilor de la Istanbul la Londra Care sunt motivele
ADVERTISEMENT

Finala Ligii Campionilor, ediția 2020/2021, este programată la data de 29 mai, la Istanbul, pe arena Atatürk Olimpiyat. Însă, locația ar putea fi schimbată. Astfel, meciul dintre Chelsea și Manchester City ar putea fi găzduit de stadionul Wembley.

Gazdele show-ului Sports Bar, de pe talksport.com, jurnaliștii Andy Goldstein și Jason Cundy, au cerut forului continental să organizeze finala Ligii Campionilor la Londra, pe stadionul Wembley, cel mai mare din capitala Angliei.

ADVERTISEMENT

UEFA este, însă, reticentă la astfel de schimbări de ultim moment. Sursa citată amintește că în 2019, finala Ligii Europa, dintre Chelsea și Arsenal, s-a disputat la Baku, în ciuda faptului că fanii englezi nu au avut la dispoziție zboruri directe pentru a-și susține favoriții în finala din Azerbaidjan.

De ce ar trebui UEFA să schimbe locul finalei Ligii Campionilor. Pe Wembley, am putea avea spectatori în tribune

În încercarea de a convinge oficialii UEFA să mute finala Ligii Campionilor în Anglia, Andy Goldstein și Jason Cundy au enumerat o serie de motive pe care le consideră întemeiate pentru ca forul continental să facă acest demers.

ADVERTISEMENT

Cei doi au amintit faptul că orașul gazdă, Istanbul, nu este inclus pe lista destinațiilor turistice pentru cetățenii din Marea Britanie. Guvernul de la Londra a anunțat, pe de altă parte, că începând cu data de 17 mai vor fi reluate călătoriile în străinătate, dar nu există nicio garanție că Turcia va fi o destinație permisă fără a fi nevoie să se impună carantinarea delegațiilor lui Chelsea și Manchester City la întoarcere.

”Dacă oficialii UEFA au bun simț, vor muta acest joc pe Wembley. Între două echipe engleze și în această perioadă dificilă, acest joc nu ar trebui să fie organizat într-o țară atât de grav afectată de Covid cum este Turcia. După un an în care toată lumea a fost blocată și a fost îngrozitor, s-ar putea disputa acest joc pe Wembley”, au afirmat jurnaliștii de la TalkSport.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care se cere mutarea finalei Ligii Campionilor de la Istanbul la Londra este și acela că pe Wembley meciul s-ar putea disputa cu fani în tribune. Cum legea din Anglia o permite în acest moment, 9.000 de spectatori ar putea avea privilegiul să urmărească acest meci, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, la finala Cupei Ligii Angliei dintre Manchester City și Tottenham.

De ce este UEFA reticentă la această propunere

Dacă UEFA va decide să schimbe locația finalei Ligii Campionilor dintre Chelsea și Manchester City, ar fi al doilea an la rând când se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, forul continental a decis să relocheze semifinalele și finala Champions League, programate inițial tot la Istanbul și tot pe stadionul Ataturk.

UEFA a decis în cele din urmă ca ”turneul final” al Ligii Campionilor să se desfășoare la Lisabona, oraș în care numărul cazurilor de Covid-19 era mult mai mic decât cel înregistrat în Turcia, la Istanbul.

Însă, pentru a primi acceptul Federației Turce, să mute finala de la Istanbul, de anul trecut, UEFA a promis oficialilor de pe malurile Bosforului că va oferi posibilitatea organizării finalei din 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: