Sporturi

Presa din Anglia critică organizatorii de la Australian Open: “Le-au tratat urât pe Halep și Muguruza”

03.02.2020 | 13:02
Presa din Anglia critica organizatorii de la Australian Open Leau tratat urat pe Halep si Muguruza
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici de la The Telegraph se întreabă retoric dacă nu cumva tenisul feminin a ajuns să fie tratat cu dispreț de către organizatorii turneului de la Melbourne. Vicki Hodges, editorialistă la The Telegraph, crede că între tenisul masculin este tratat în mod preferențial și oferă mai multe argumente în acest sens.

Sofia Kenin, câștigătoarea pe care nu a văzut-o nimeni

Sofia Kenin e câștigătoarea surpriză de la Australian Open, însă programarea meciurilor a avantajat turneul de tenis masculin”, își începe jurnalista tirada.

ADVERTISEMENT

Hodges le reproșează organizatorilor Australian Open că au programat meciurile fetelor doar la ore imposibile ale amiezii, când telespectatorii din Europa nu au putut să le vadă la lucru.

”Cu toate că se discută foarte mult despre tenisul feminin în ultima vreme, că există povești mai interesante (n.r. în raport cu tenisul masculin), că există talente nebănuite care pot ‘exploda’ oricând, organizatorii Australian Open nu au făcut nicio concesie atunci când au programat meciurile, respectând tradiția .

ADVERTISEMENT

Exceptând finala senzațională, nu a existat nici măcar un singur meci de tenis feminin programat pe Rod Laver Arena în sesiunea de noapte. Asta, pe durata unei întregi săptămâni. S-a născut astfel o situație ciudată, prin care Kenin a jucat finala fără ca oamenii de acasă din UK sau Europa să știe cine e Kenin, pentru ca fost imposibil de urmărit. La fel cum s-a întâmplat și cu meciurile Serenei Williams ”, explică jurnalista britanică.

Simona Halep și Garbine Muguruza, în dezavantaj clar

Hodges a remarcat cum Simona Halep și Garbine Muguruza au fost obligate să joace pe o temperatură de 40 de grade Celsius, la orele amiezii. ”La o analiză mai amplă, doar două jucătoare au bifat un meci după 7 seara pe arena principală. Vorbim despre un meci de dublu/mixt, având-o protagonistă pe favorita publicului Astra Sharma .Când Simona Halep și Garbine Muguruza s-au întâlnit pe o temperatură de aproape 40 de grade Celsius pe Rod Laver Arena, arena era aproape goală.

ADVERTISEMENT

Desigur nu aveau nicio vină Halep și Muguruza, două mari jucătoare, însă cine poate să-i acuze pe spectatori că au fugit să se ascundă când afară erau 40 de grade? Cel mai de bun simț lucru ar fi fost să le întrebe pe jucătoare dacă nu doresc să se închidă acoperișul, ca partida să se joace în condiții decente. Probabil că au judecat identic ca și în cazul meciului Barty – Kenin, disputat în condiții identice, la ora 14 la amiază!”, a scris Hodges.

Maria Șarapova a remarcat indiferența australienilor

Maria Șarapova e singura tenismenă de top care a vorbit public despre indiferența organizatorilor australieni față de tenisul feminin. Participantă la turneul de la Adelaide, Șarapova a remarcat că meciurile de tenis masculin au prioritate absolută în programări, iar fetele joacă într-un anonimat total, ca și cum ar fi o „competiție second hand”. „Am simțit ceva foarte ciudat, parcă ar fi o competiție second hand acest turneu feminin”, a punctat Mașa.

ADVERTISEMENT

Concluzia jurnalistei britanice e clară și le dă de gândit fanilor tenisului: ”Cu toate că tenisul feminin caută de multă vreme să fie tratat egal, ca și tenisul masculin, când vine vorba de programatul meciurilor, trebuie să mărturisim că rămânem cu o mare dezamăgire și totodată o discrepanță”.

ADVERTISEMENT