Sport

Presa din Anglia, în extaz după calificarea în semifinalele EURO 2020: ”Fotbalul se întoarce acasă”

Anglia a învins Ucraina cu 4-0 și a închis cercul select al semifinalistelor Euro 2020. Milioane de britanici au sărbătorit victoria, iar presa din Albion a elogiat performanța trupei lui Gareth Southgate.
04.07.2021 | 01:02
Presa din Anglia in extaz dupa calificarea in semifinalele EURO 2020 Fotbalul se intoarce acasa

Dubla lui Harry Kane completată de reușitele lui Harry Maguire și Jordan Henderson din sfertul cu Ucraina au declanșa isteria în Anglia.

Suporterii au udat din belșug victoria, în pub-uri, sau parcuri, iar jurnaliștii preluat refrenul preferat al fanilor: ”Fotbalul se întoarce acasă”.

Ce scrie presa din Anglia după calificarea “leilor” în semifinalele EURO 2020

Un sfert de secol de așteptare s-a încheiat cu un triumf epic al naționalei Angliei, 4-0 cu Ucraina, în sferturile Euro 2020, și ”leii britanici” vor juca prima semifinală de Campionat European după cea din 1996.

Fanii și jurnaliștii britanici au trăit la intensitate maximă întâlnirea de pe Stadio Olimpico. Dacă la Roma au fost aproximativ 5.000 de britanici în tribune, în parcurile și pub-urile din Anglia, milioane de suporteri au celebrat cum se cuvine victoria trupei lui Gareth Southgate.

”Fanii din Anglia sunt în țara viselor, după ce naționala ’Three lions’ a marcat de patru ori pentru prima semifinală din 1996 încoace. Milioane de oameni au sărbătorit sălbatic în pub-uri și parcuri pline de pe tot cuprinsul țării, în timp ce 5.000 de fani urlau în tribunele de pe Stadio Olimpico din Roma ’Fotbalul se întoarce acasă’”, au titrat jurnaliștii de la The Sun.

 

”Anglia impresionantă în semifinale / O noapte de neuitat pentru Anglia”, au plusat cei de la BBC.

”Anglia este la o victorie distanță de o primă finală a turneului major din 1966, după ce a învins Ucraina la Roma pentru a ajunge în semifinala Euro 2020. Golurile de la începutul fiecărei reprize ale lui Harry Kane și Harry Maguire au fost decisive pentru un rezultat care apropie Anglia de un triumf major pe care îl așteaptă de 55 de ani. O noapte de neuitat!”, au mai scris jurnaliștii britanici ai sursei citate.

”Anglia învinge Ucraina într-un mod emfatic! Este o noapte de ținut minte pentru Anglia”, au adăugat The Mirror.

 

”Echipa lui Southgate domină, Kane a jucat la dublu, super Sancho!

Uitați de discuțiile despre remize aparent amabile și toate acele critici obositoare ale performanțelor funcționale, care au stricat etapa grupelor la Euro 2020.

Anglia s-a jucat cu adversarii prăpădiți (Ucraina – n.r.) și a făcut revoluție la Roma. Urmează semifinala cu Danemarca, miercuri, pe Wembley”, notează The Athletic.

 

 

Anglia, neînvinsă și fără gol primit la Euro 2020

Naționala lui Gareth Southgate nu a arătat, în meciurile din faza grupelor, ca o echipă capabilă să câștige trofeul. A câștigat la limită cu Croația (1-0), a remizat cu Scoția (0-0) și a încheiat grupa D cu un nou succes economicos, 1-0, cu Cehia.

A încheiat, totuși, prima în clasamentul grupei și a arătat ca o echipă care își dorește trofeul suprem în meciul contra rivalei istorice, Germania, pe care a eliminat-o în optimi după un 2-0 care a reaprins imaginația fanilor.

Dincolo de evoluțiile mai puțin spectaculoase, Anglia este singura echipă calificată în semifinale care nu a primit gol în meciurile disputate la Euro 2020.

Jocul din sferturile Campionatului European, câștigat într-o manieră absolută de britanici, 4-0 cu Ucraina, nu a fost decât o bornă în drumul spre primul titlu continental din istorie. Urmează semifinala de pe Wembley, cu Danemarca.