Sport

Presa din Anglia jubilează după calificarea în sferturile Euro 2020: „55 de ani de suferință” / „It’s coming Rome!”

Curg laudele în presa engleză la adresa elevilor lui Gareth Southgate după calificarea în sferturile de finală ale Euro 2020. Naționala Albionului nu mai reușise o asemenea performanță din 1966
29.06.2021 | 21:00
Presa din Anglia jubileaza dupa calificarea in sferturile Euro 2020 55 de ani de suferinta  Its coming Rome
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii englezi sunt în al nouălea cer după victoria obținută de echipa națională, scor 2-0, în fața reprezentativei Germaniei. Și au toate motivele, pentru că acest rezultat nu înseamnă doar calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, ci și ruperea unui „blestem” vechi de 55 de ani.

Concret, „cei trei lei” nu mai reușiseră să câștige un meci în fața „Panzerelor” din 30 iulie 1966. Calificați  în finala Cupei Mondiale, elevii lui Sir Alfred Ramsey aveau să se impună la acea vreme cu 4-2, chiar pe Stadionul Wembley din Londra, datorită golurilor marcate de Geoff Hurst (19, 101, 120) și Martin Stanford Peters (78).

ADVERTISEMENT

Revenind la meciul din această seară, chiar dacă scorul a fost deschis de Raheem Sterling, erou a devenit tocmai jucătorul criticat la începutul competiției de toată suflarea engleză. Vorbim, evident, despre căpitanul Harry Kane, care a rezolvat ecuația calificării, reluând cu capul în plasă centrarea perfectă a lui Jack Grealish.

Jurnaliștii englezi sunt în al nouălea cer după calificarea în sferturile Euro 2020

După 55 de ani de durere, Anglia a învins în sfârșit Germania din nou, cu Raheem Sterling – eroul de la Euro 2020 – și Harry Kane, care i-au au adus victoria, scor 2-0, și au calificată în sferturile de finală ale competiției. 

ADVERTISEMENT

Sterling, marcatorul ambelor goluri din faza grupelor, a deschis scorul în repriza secundă, făcându-i pe cei 45.000 de fani din tribunele Stadionului Wembley să explodeze de bucurie.

Apoi, Thomas Muller a avut o ocazie uriașă să restabilească egalitatea, dar șutul său a trecut milimetric pe lângă poartă, permițându-i lui Kane să închidă meciul, cu o lovitură de cap perfectă din centrarea lui Jack Grealish”, au scris cei de la Sky Sports.

ADVERTISEMENT

Entuziasm înaintea sferturilor: „It’s coming Rome!”

După acest succes istoric, naționala Albionului trebuie să aștepte deznodământul meciului Suedia – Ucraina pentru a-și cunoaște adversara din sferturile de finală ale competiției. Duelul va avea loc sâmbătă, 3 iulie, la ora 22:00, pe Olimpico din Roma.

Germania nu mai pierduse un meci eliminatoriu pe Wembley de la finala Cupei Mondiale din 1966, dar iată că noua generație de jucători a lui Gareth Southgate a făcut istorie în această seară.

ADVERTISEMENT

Următoarea destinație este Roma, unde ne așteaptă Suedia sau Ucraina și, după victoria demnă de povestit nepoților pe care am obținut-o în această seară, vom merge plini de încredere. It’s coming Rome! (n.r. aluzie la celebrul ”It’s coming home”)”, au mai scris jurnaliștii britanici.

Avertismentul lui Southgate. Ce le-a spus elevilor săi după succesul cu Germania

În altă ordine idei, chiar dacă naționala Albionului a obținut o victorie istorică în fața „Panzerelor”, Gareth Southgate își ține elevii cu picioarele pe pământ și le transmite un mesaj cât se poate de clar: sunt obligați să „repete isprava” în sferturi.

A fost o zi minunată. Atmosfera de pe Wembley e unică, iar jucătorii mei sunt imenși. Am meritat victoria, dar le-am zis tuturor că trebuie să repetăm isprava și în sferturile de finală”, susține selecționerul Angliei.

ADVERTISEMENT
Tags: