Sport

Presa din Argentina, în culmea fericirii după câştigarea Copei America: „Istorie pe Maracana“

Argentina a scris istorie pe Maracana, legendarul stadion din Brazilia, în finala Copa America.
11.07.2021 | 05:49
Presa din Argentina in culmea fericirii dupa castigarea Copei America Istorie pe Maracana
ADVERTISEMENT

Argentina a câştigat finala Copa America, după 1-0 în faţa Braziliei, chiar pe stadionul Maracana. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Angel Di Maria, în minutul 22.

Presa din Argentina a salutat succesul favoriţilor, toate marile publicaţii deschizând cu ediţia cu imaginile bucuriei lui Messi şi compania,

ADVERTISEMENT

Clarin: „Istorie pe Maracana“

Clarin, cel mai important nume din presa argentiniană, a titrat: „Istorie pe Maracana. Argentina, campioana Copa America“.

„Cu un golazo al lui Di Maria, echipa naţională s-a impus în faţa Braziliei pe legendarul Maracana. Astfel, selecţionata a pus capăt unei lungi serii fără trofee şi Messi l-a luat pe primul cu naţionala mare“, au scris jurnaliştii de la Clarin, care i-au dedicat un amplu material şi lui Scaloni, „antrenorul care a intrat pe fereastră şi termină cu un loc în istorie“.

ADVERTISEMENT
Clarin: „Istorie pe Maracana. Argentina, campioana Copa America“
Clarin: „Istorie pe Maracana. Argentina, campioana Copa America“

Ole: „Campioni: Maracana argentiniană“

Nici Ole, cel mai important ziar de sport din Argentina, nu a putut trece cu vederea faptul că Messi şi compania s-au impus chiar pe stadionul marii rivale, o umilinţă pe care Brazilia nu a mai trăit-o într-o finală de la Mondialul din 1950, pierdut în faţa Uruguay-ului.

„Campioni. Maracana argentiniană“, au titrat cei de la Ole, care au adăugat: „Naţionala a reuşit un triumf epic în faţa Braziliei. După 28 de ani, sărbătorim această ispravă de neuitat. Visul lui Messi, al tuturor…“.

ADVERTISEMENT
Ole: „Campioni. Maracana argentiniană“
Ole: „Campioni. Maracana argentiniană“

Un moment istoric

De altfel, toate publicaţiile au fost la picioarele elevilor lui Scaloni şi au remarcat importanţa acestui trofeu. „Maracanazo! Argentina câştigă cu Brazilia şi se încununează campioană după 28 de ani“, au scris cei de la La Nacion.

„Argentina, campioana Copa America“, a punctat La Voz, la fel ca El Litoral sau Diario Uno.