Sporturi

Presa din Barcelona îl boicotează pe Nadal pentru că este fan Real Madrid. Baschet în loc de victoria lui de la US Open!

Autor: Andrei Șchiopu | 09.09.2019 | 15:51
Presa din Barcelona îl boicotează pe Nadal pentru că este fan Real Madrid. Baschet în loc de victoria lui de la US Open!
Rafa Nadal, campionul de la US Open 2019. Sursă foto: hepta.ro

Chiar dacă a câștigat titlul la US Open și se apropie de recordul de trofee al lui Roger Federer, Rafa Nadal a fost boicotat de presa din Barcelona pentru că este fan Real Madrid! Ziarele din capitala Cataloniei au pus pe prima pagină alte știri, precum unele din baschet, fără a-l menționa pe câștigătorul turneului american din 2019! Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev în 5 seturi după o partidă care a durat 4 ore și 50 de minute.

Presa din Barcelona îl boicotează pe Rafa Nadal

Presa din Barcelona nu a amintit pe prima pagină a ziarelor de victoria lui Rafa Nadal de la US Open. Supărarea lor a început de când Rafa a declarat că ține cu Real Madrid, deși unchiul său, Miguel Angel Nadal, a jucat pentru Barcelona. În schimb, presa din Madrid l-a pus onorat cum se cuvine pe omul care a câştigat la 33 de ani al doilea Grand Slam în acest sezon, după Roland Garros.

Ziarul
Ziarul “El Mundo Deportivo” nu a pomenit nimic de victoria lui Nadal pe prima pagină. În schimb, etapa din Turul Spaniei la Ciclism e la loc de cinste, la fel care şi baschetul!
Cotidianul
Cotidianul “Sport” a ales să îl laude pe selecţionerul Spaniei pentru victoria cu Feroe. Robert Moreno e catalan

După victoria cu Medvedev, Nadal a vorbit despre cum s-a simțit în timpul meciului: Mi-am spus în timpul meciului că nu voi renunța la lupta pe care am început-o.Cheia pentru victoria de astăzi a fost rezistența pe care am avut-o, mai ales în al V-lea set. Știam că jocul îmi va mai da o șansă, iar eu am profitat de ea. A fost una din cele mai nebune finale pe care am câștigat-o în toată viața mea”

  • 2 este locul pe care îl ocupă Rafa Nadal în clasamentul ATP
  • Este al 4-lea trofeu câștigat de Rafa Nadal la US Open
Prima pagină a ziarului „AS”. Sursă foto: dailymail.co.uk
Prima pagină a ziarului „AS”. Sursă foto: dailymail.co.uk

Rafa Nadal a vorbit despre duelul la distanță pe care îl are cu Roger Federer

„Ambiția este bună, dar prea multă ambiție este un risc pe care nu vreau să mi-l asum. Nu vreau să-mi trăiesc viața într-o tensiune totală, care nu m-ar lăsa să fiu fericit. Eu îmi fac singur povestea vieții mele, nu pot să prezic viitorul, dar mă simt bine și nu mă gândesc la retragere. Sunt foarte fericit cum sunt acum și voi continua să joc din plăcere și pasiune”, a mai spus Rafa Nadal, după victoria la US Open.

Prima pagină a ziarului „Marca”. Sursă foto: dailymail.co.uk
Prima pagină a ziarului „Marca”. Sursă foto: dailymail.co.uk

Adversarul său, Daniil Medvedev, și-a cerut scuze în fața spectatorilor, după incidentul în care le-a arătat degetul mijlociu la partida cu Feliciano Lopez: „Vreau să le mulțumesc fanilor și să-mi cer scuze pentru gestul făcut de mine. Ceea ce am făcut nu este în regulă, dar mereu încerc să fiu cum sunt eu zi de zi”.

  • 19 titluri de Grand Slam a câștigat Rafa Nadal în toată cariera
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!