INCENDIU în presa braziliană: “Du-te în INFERN, Felipao!”

Nicu Bădescu   
în Pariuri sportive
09/07/2014, 19:53
INCENDIU în presa braziliană: “Du-te în INFERN, Felipao!” GALERIE FOTO

Aşa cum era de aşteptat, presa din Brazilia nu putea să treacă prea uşor peste eşecul istoric pe care naţionala ţării gazdă a Mondialului l-a suferit cu Germania. Printre titluri care invocau ruşinea sau caracterul istoric al eşecului, există şi cîteva reacţii mai profunde. Una, însă, este extrem de dură şi îl trimite pe selecţionerul Scolari direct în iad. Mai jos, FANATIK vă oferă o colecţie cu o parte din primele pagini ale ziarelor braziliene de astăzi.

A Gazeta: Masacru

A Gazeta

A Tarde: “Aici zace visul celui de-al şaselea titlu în 2014. A murit de ruşine

A Tarde

Comercio de Franca: “Umliniţă

Comercio da Franca

Un alt ziar regional al brazilienilor, din zona Pernambuco , face referire la portarul Braziliei de la Mondialul din 1959, cînd sud sud-americanii au pierdut finala contra lui Uruguay, după ce conduseseră. Atunci, portarul Barbosa a greşit la golul decisiv, iar ulterior a fost transformat într-un paria. Astăzi, ziarul din Pernambuco l-a omagiat: “Barbosa, odihneşte-te în pace

Diario de Pernambuco

Diario de Santa Maria: “Cel mai mare fiasco din istorie

Diario de Santa Maria

Diario Gaucho, o publicaţie tipărită în zona de provenienţă a lui Ronaldinho, a făcut referire la titlul cu numărul 6 pe care brazilienii visau să-l cîştige pe Maracana: “6 era vis, 7 e coşmar“.

Diario Gaucho

Cei de la Extra au ieşit din corul plîngerii şi i-au atacat pe Scolari şi jucătorii săi: “FELICITĂRI“. Titlul este adresat generaţiei Braziliei din 1950, iar completarea explică: “Jucătorilor vicecampioni din 1950, care au fost mereu acuzaţi că au oferit cea mai mare ruşine a fotbalului brazilian. Azi, am aflat ce înseamnă ruşinea cu adevărat“.

Extra

Gazeta Poporului: “Înfrîngerea înfrîngerilor

Gazata do Povo

Hoje Em Dia a oferit o primă pagină spectaculoasă. Pe un fond negru, apar 5 stele, care reprezintă cele cinci titluri mondiale cucerite pînă acum de brazilieni, dar şi o a şasea, care cade, ce reprezintă visul pentru 2014 al gazdelor. Titlul, simplist, dar la obiect: “RUŞINE

Hoje Em Dia

Hora de Noticias a fost şi mai originală şi a venit cu un mesaj inedit: “Azi nu va fi nicio copertă“. Mai jos, şi o serie de completări: “Nu putem glumi, ne e ruşine. Vom reveni mîine. În timp ce citiţi asta, Germania a mai marcat un gol”

 Meia Hora

Metro, în schimb, a fost fără cuvinte. O singură imagine, dar, probabil, cea mai expresivă: tabela pe un fond negru.

Metro

Noticia Agora a venit şi ea cu un titlu original: “Cupa Cupelor? Ruşinea ruşinilor

Noticia Agora

Cei de la O Dia (Ziua), un nume care scris legat s-ar fi putut traduce “ura”, au fost cei mai acizi, vinovat pentru ei fiind selecţionerul Felipe Scolari: “Du-te în infern, Felipao!

O Dia

“Poporul” a rămas ancorat în aceeaşi temă: “Nu a fost coşmar. A fost real!

O Povo

Închide ×