Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Presa din Elveția, la picioarele lui Murat Yakin. Selecționerul, contestat după meciurile cu România, e acum erou în „Țara Cantoanelor”

Murat Yakin este omul momentului în Elveția. Contestat vehement în preliminariile lui Euro 2024, selcționerul a devenit erou după calificarea în sferturi
29.06.2024 | 23:24
Presa din Elvetia la picioarele lui Murat Yakin Selectionerul contestat dupa meciurile cu Romania e acum erou in Tara Cantoanelor
Presa din Elveția, la picioarele lui Murat Yakin. Selecționerul, contestat după meciurile cu România, e acum erou în „Țara Cantoanelor”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elveția a produs prima surpriză de la Euro 2024, eliminând-o pe Italia, iar Murat Yakin primește toate laudele. Selecționerul în vârstă de 49 de ani e elogiat de presa din „Țara Cantoanelor”, deși, înaintea turneului final, era inamicul public numărul 1.

Murat Yakin, erou în Elveția. Ce scrie presa după calificarea în sferturile Euro 2024

Elveția a terminat pe locul 2 în preliminariile lui Euro 2024, după România. „Tricolorii” au obținut patru puncte din duelurile cu selecționata din „Țara Cantoanelor”, motiv pentru care selecționerul a fost făcut praf de presa autohtonă. Ba, mai mult, erau zvonuri conform cărora Yakin ar putea să nu prindă turneul final pe banca Elveției.

ADVERTISEMENT

Acum, antrenorul în vârstă de 49 de ani este erou național. Fostul fundaș central a reușit performanța de a califica echipa națională în sferturile de finală ale Campionatului European. După 2-0, cu Italia, elvețienii așteaptă să vadă cine vor da piept, Anglia sau Slovacia.

„Datorită unei victorii mai mult decât meritate cu 2-0 împotriva Italiei, Elveția a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului European, ca acum trei ani. Astfel, sferturile de finală ale Campionatului European au fost clarificate, iar Elveția i-a eliminat pe campionii en-titre! Elvețienii și-au încântat fanii pe Stadionul Olimpic și au învins Italia.

ADVERTISEMENT

Victoria este atât de bine meritată și prima împotriva vecinului nostru din sud în 31 de ani. Remo Freuler a lovit în minutul 37, iar Ruben Vargas în minutul 46.

Iar, dacă Gianluigi Donnarumma, nu ar fi avut o intervenție extraordinară împotriva atacantului Breel Embolo (24) și dacă mingea expediată de Fabian Rieder (45+1) nu s-ar fi dus în bară, victoria noastră ar fi fost și mai mare. Echipa ofensivă și plină de încredere a lui Murat Yakin a dominat-o pe ‘Squadra Azzurra’, iar pe final s-a apărat cu foarte mult calm”, notează jurnaliștii de la Blick.

ADVERTISEMENT

Profetul Yakin: „Știam că îi vom distruge”

În schimb, sport.ch a remarcat atitudinea pe care a avut-o selecționerul la interviul de după meci. Antrenorul fostei adversare a României din preliminariile lui Euro 2024 a dezvăluit că a știut de la bun început că naționala sa se va impune în fața Italiei.

„Yakin știa încă dinaintea meciului că elvețienii îi vor păcăli pe italieni”, au titrat jurnaliștii. „Am observat că Italia își caută propria identitate, nu degeaba au băgat trei-patru jucători noi astăzi. Mă așteptam la tot. Știam că îi vom distruge, dacă vor juca cu patru pe linia de fund. Știam că îi vom păcăli, pentru că i-am lăsat să alerge. Așa a fost”, a spus Murat Yakin, după Elveția – Italia 2-0.

ADVERTISEMENT

„Sferturi de finală, venim! Nati o demontează pe campioana Europei, Italia. O victorie pentru cărțile de istorie elvețiene” și „Fotbaliștii elvețieni strălucesc împotriva Italiei – tancul Remo Freuler este un simbol al acestei echipe”, au fost titlurile din 20 Minuten, respectiv Neue Zurcher Zeitung.

ADVERTISEMENT
15,00 este cota Betano pentru „Elveția câștigă Euro 2024”