Sport

Presa din Franța, în delir după ce PSG a câștigat derby-ul cu Manchester City: „Messi e aici!”

Jurnaliștii francezi se întrec în laude după victoria obținută de PSG în fața celor de la Manchester City. Nu au putut rămâne indiferenți nici față de primul gol al lui Messi.
29.09.2021 | 01:17
Presa din Franta in delir dupa ce PSG a castigat derbyul cu Manchester City Messi e aici
ADVERTISEMENT

După un egal chinuit în Belgia, cu FC Brugges, elevii lui Mauricio Pochettino s-au descătușat pe propriul teren și nu le-au dat nicio șansă celor de la Manchester City în primul duel direct din Grupa A. Dacă până mai ieri se temeau de un nou sezon nereușit, în ciuda transferurilor de vis efectuate în această vară, jurnaliștii francezi sunt în extaz.

PSG a reușit marți primul test european foarte mare din sezonul său”, au remarcat cei de la L’Équipe, ca mai apoi să se întreacă în laude la adresa omului pe care zilele trecute îl puneau la zid fără milă pentru evoluțiile mai puțin reușite: „Messi e aici”.

ADVERTISEMENT

În minutul 74 al partidei de pe Parc des Princes, acesta l-a executat pe Enderson din pasa genială a lui Kylian Mbappe și a reușit astfel să înscrie primul gol pentru parizieni. Un moment așteptat cu înfrigurare nu doar de suporteri. Primul care i-a sărit în brațe imediat după reușită a fost prietenul Neymar, urmat de ceilalți colegi, care s-au strâns în jurul starului argentinian să-l felicite cum se cuvine.

Jurnaliștii francezi sunt în extaz după PSG – Manchester City și primul gol al lui Messi

Poate ar trebui să așteptăm puțin înainte de a vorbi despre acest meci, dar PSG a reușit să treacă primul său test important din actualul sezon. După ce a deschis scorul rapid, datorită execuției lui Idrissa Gueye (8), clubul din Capitală a dat dovadă de o adevărată disciplină pentru a rezista presiunii exercitate de finalista ultimei ediții a Ligii Campionilor, Manchester City.

ADVERTISEMENT

 Iar Lionel Messi și-a ales cea mai potrivită seară pentru a marca primul său gol în tricoul echipei pariziene. Cu acest succes, PSG se instalează pe primul loc în grupa A, la egalitate cu FC Bruges (4 puncte).

Un succes din care rămânem pentru totdeauna cu prima reușită a lui Messi în cel de-al patrulea meci al său. Starul argentinian a înscris în minutul 74, din pasa lui Kylian Mbappe, la capătul unei curse de zile mari spre poarta adversă.

ADVERTISEMENT

Evident, toate privirile au fost îndreptate asupra trio-ului MNM, iar acest meci a făcut ca toate întrebările legate de ei să dispară complet. Asta pentru că atacul stelar al parizienilor a contribuit decisiv și la golul din debutul partidei”, au scris cei de la L’Équipe imediat după fluierul final al duelului de pe Parc des Princes.

Donnarumma, lăudat după primul meci în Liga Campionilor

Nici prestația solidă a portarului italian Gianluigi Donnarumma – adus tot în această vară, din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Ac Milan – nu a putut să treacă neobservată. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre primul său meci în cea mai importantă competiție intercluburi.

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr portar care a evoluat pentru PSG în Liga Campionilor (22 de ani și 7 luni), Gianluigi Donnarumma și-a făcut ‘botezul’ în cea mai prestigioasă competiție europeană.

După ce a respins centrarea lui Mahrez (minutul 15), italianul a parat perfect un șut puternic al lui Cancelo (minutul 31), execuția lui Bernardo Silva (minutul 34), precum și pe cea a lui Kevin de Bruyne (minutul 37), ca mai apoi să salveze remarcabil la șutul expediat de Ruben Dias (minutul 43).

După cum se spune, marii portari au adesea și mult noroc, iar lui Donnaruma nu i-a lipsit deloc. Mai întâi la faza incredibilă în care City a lovit de două ori bara (minutul 26), iar apoi când a respins greșit o centrare aparent inofensivă care îi putea pune poarta în mare pericol.

Bilanțul italianului rămâne, însă, pozitiv, datorită intervențiilor reușite în fața lui De Bruyne (54) și Mahrez (79, 90 + 1). PSG nu mai reușise să scape fără gol încasat în Liga Campionilor din 24 noiembrie 2020, când evolua împotriva celor de la RB Leipzig”, au mai scris jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT