Sport

Presa din Germania a reacționat după șocul din Cupă, Gladbach – Bayern 5-0: ”Vedetele fug” / ”Umilință brutală”

Publicațiile de sport din Germania nu au rămas indiferente după rezultatul șocant din Cupa Germaniei: Borussia Monchengladbach - Bayern Munchen 5-0.
28.10.2021 | 09:48
Presa din Germania a reactionat dupa socul din Cupa Gladbach  Bayern 50 Vedetele fug  Umilinta brutala
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a fost pusă în genunchi în 16-imile Cupei Germaniei. Pe Borussia-Park, echipa lui Julian Nagelsmann a părăsit competiția după o umilință teribilă. Gazdele i-au spulberat pe bavarezi, scor 5-0.

A fost pentru prima oară în istorie când Bayern Munchen pierde în Cupă la o diferență de cinci goluri. Mai mult, în această competiție nu îi mai marcase nimeni de atâtea ori în ultimii nouă ani. S-a întâmplat ultima dată în 2012, într-o înfrângere cu Borussia Dortmund, scor 2-5.

ADVERTISEMENT

Este astfel pentru al doilea sezon consecutiv când Bayern Munchen iese din Cupa Germaniei în 16-imi. În ceea ce privește rezultatul, bavarezii nu mai luaseră cinci goluri din noiembrie 2019, atunci când, într-un meci de campionat, Frankfurt i-a bătut cu 5-1.

Cum a reacționat presa din Germania după umilința suferită de Bayern Munchen, scor 0-5, cu Borussia Monchengladbach

Presa nemțească a reacționat imediat după șocul săptămânii în fotbalul european. ”Bayern Munchen, umilință brutală”, a fost titlul articolului care deschide site-ul bild.de.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Bild au continuat cu ”Vedetele lui Bayern Munchen fug după ce au fost umilite”, aluzie la faptul că niciun fotbalist al campioanei Germaniei nu a vrut să dea declarații după acest rezultat. Singurul care a vorbit a fost directorul sportiv, Hasan Salihamidzic.

”Nu am fost în meci, nu am câștigat niciun duel în prima repriză. A fost un dezastru colectiv”, a declarat oficialul lui FC Bayern.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, omologului lui Salihamidzic nici nu îi vine să creadă de ce performanță a reușit Gladbach. ”Poți visa câteodată la așa ceva, dar nu te gândești niciodată că ar putea fi adevărat.

E un rezultat istoric! Am jucat ca niște nebuni și am intrat în cărțile de istorie ale Borussiei Monchengladbach”, a afirmat Max Eberl, directorul sportiv al gazdelor.

ADVERTISEMENT

”Bătaie istorică pentru Bayern Munchen”

Cei de la kicker.de au fost și ei cât se poate de drastici cu bavarezii. ”Demolare istorică a lui Bayern”, a fost titlul de pe prima pagină.

Jurnaliștii acestei publicații au ținut să reamintească și de eliminarea lui Bayern din ediția precedentă de Cupă, atunci când Holstein Kiel s-a calificat la loviturile de departajare.

Echipa lui Julian Nagelsmann n-a fost iertată nici de sport1.de, care a titrat ”Bătaie istorică pentru Bayern Munchen”. Sport1 l-a ironizat pe fundașul central Upamecano, despre care a scris că, deși a fost în teren, ”a văzut meciul de acasă, din biroul lui Nagelsmann”, antrenorul lui Bayern aflându-se în izolare după ce a fost depistat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT