Fotbal international

Răzvan Lucescu s-a despărțit de Al Hilal: ”Acord de încheiere a colaborării”

15.02.2021 | 08:07
Razvan Lucescu sa despartit de Al Hilal Acord de incheiere a colaborarii
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu trece printr-un moment dificil în carieră la Al Hilal unde a ajuns să fie criticat atât de presă cât și de proprii jucători. Se vorbește din ce în ce mai des de o eventuală demitere a tehnicianului român, iar principala variantă de înlocuitor ar fi Sami Al-Jaber, un fost mare jucător al arabilor.


Răzvan Lucescu, demis de la Al Hilal

UPDATE, 15 februarie, ora 08:04 / Clubul Al Hilal a anunţat că încheiat raporturile contractuale cu Răzvan Lucescu, despărţirea fiind de comun acord cu tehnicianul, după ce formația a fost învinsă de Damac, noua echipă a lui Constantin Budescu, și se află la cinci puncte în urma liderului Al Shabab.

ADVERTISEMENT

”Consiliul Director al Al Hilal a decis să semneze un acord de încheiere a colaborării cu tehnicianul Răzvan Lucescu. Ne exprimăm recunoştinţa şi aprecierea faţă de Răzvan şi de staful său pentru eforturile lor în perioada petrecută la club şi le urează succes în carieră”, se menţionează într-un comunicat al grupării arabe.

În perioada următoare, echipa va fi pregătită de brazilianul Rogerio Micale, tehnicianul formaţiei U19 a clubului.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 14 februarie, ora 20:14

După ce a cucerit Liga Campionilor Asiei, campionatul în Arabia Saudită și Cupa Regelui, Răzvan Lucescu numai găsește calea spre victorie în sezonul actual unde, din 13 partide, Al Hilal a câștigat 3 meciuri, a remizat în 3 partide și a pierdut alte 5 meciuri.

În ultima etapă disputată din campionat, Al Hilal a pierdut cu 1-0 în fața lui Damac FC, o înfrângere care aprinde și mai tare discuțiile despre înlocuirea tehnicianului român de la cârma echipei.

ADVERTISEMENT

Presa din Golf anunță plecarea lui Răzvan Lucescu de la Al Hilal: ”N-a reușit să pregătească meciul”

Titular în partida pierdută cu Damac FC, mijlocașul peruan Andre Carillo a comentat stilul de joc pe care echipa îl are sub comanda lui Răzvan Lucescu: “Fotbalul de azi nu răsplătește posesia pe care o avem noi meci de meci. Ar trebui să fim și eficienți”, a declarat Carillo după meci.

Presa din Arabia Saudită nu mai pare dispusă să îi acorde credit lui Lucescu și încearcă să forțeze o înlocuire a acestuia. Într-un articol publicat după înfrângerea cu Damac FC, arabii consideră că patronul clubului ar trebui să ia în considerare rapid cerințele fanilor.

ADVERTISEMENT

“Lucescu, la fel ca de obicei, nu a reușit să pregătească meciul. Suporterii i-au cerut lui Fahd bin Nafel să se trezească și să-l demită pe român înainte să fie prea târziu și echipa să rateze șansa de a se lupta la titlu”, a scris presa din Arabia Saudită.

Mai multe publicații din Arabia Saudită, citate de varianta arabă a site-ului Goal.com, au anunțat că șefii lui Al Hilal au decis, în urma unei ședințe condusă de Fahd bin Nafal, președintele clubului, să-l dea afară pe tehnicianul român.

Abdul Karim Al-Jasser, fost membru în conducerea lui campioanei saudite, a confirmat pe Twitter că o decizie privind demiterea lui Răzvan Lucescu a fost deja luată: ”Decizia a fost deja luată. Veți fi informați oficial foarte curând”, a fost mesajul lui Abdul Karim Al-Jasser.

Sami Al-Jaber, favorit să îl înlocuiască pe Lucescu la Al Hilal

Favoritul fanilor pentru poziția de antrenor la Al Hilal se dovedește a fi Sami Al-Jaber, un fost mare jucător atât pentru club cât și pentru naționala Arabiei Saudite. Al Jaber a participat la 4 turnee de Cupă Mondială, între 1994 și 2006, marcând la 3 ediții.

Considerat cel mai mare jucător saudit din toate timpurile, Al- Jaber este susținut de fani pentru a prelua banca tehnică la Al Hilal. Atacantul saudit a marcat 204 goluri în 376 de apariții pentru Al Hilal, în cei 18 ani de activitate.

Leonardo Jardim, Christoph Daum, Luiz Felipe Scolari, Luciano Spalletti sunt celelalte nume vehiculate în presa arabă, care nu sunt totuși atât de mult pe placul fanilor, comparativ cu fostul lor idol Al-Jaber.

ADVERTISEMENT