ADVERTISEMENT
Fotbal international

Presa din Irlanda de Nord, surprinsă de tactica lui Rădoi: „Au avut o echipă foarte ofensivă“

Autor: Andrei David | 05.09.2020 | 11:12
Presa din Irlanda de Nord, surprinsă de tactica lui Rădoi: „Au avut o echipă foarte ofensivă“
Formaţia trimisă în teren de Mirel Rădoi. FOTO: sportpictures.eu

România – Irlanda de Nord, în Liga Naţiunilor, s-a terminat cu scorul de 1-1, dar toată lumea a fost surprinsă de formula de start aleasă de Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul României a folosit o linie mediană formată din Cicâldău, Stanciu, Maxim şi Ianis Hagi, niciunul dintre cei patru nefiind de profil defensiv, alegerile lui fiind taxate de Cornel Dinu.

Jurnaliştii nord-irlandezi au fost şi ei luaţi prin surprindere de alegerile din tabăra noastră, la primul meci din grupele Ligii Naţiunilor.

ADVERTISEMENT

Adam McKendry: „România vrea goluri“

„Formulă de start foarte ofensivă din partea lui Mirel Rădoi la meciul lui de debut la cârma României.

Dintre cei trei de la mijlocul terenului, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău şi Alexandru Maxim, niciunul nu poate fi considerat jucător cu intenţii defensive. România vrea goluri“, a scris Adam McKendry, jurnalist Belfast Telegraph în cronica live a meciului.

ADVERTISEMENT
Adam McKendry, surprins de formula aleasă de Rădoi
Adam McKendry, surprins de formula aleasă de Rădoi

Al treilea duel direct între cei doi selecţioneri

Meciul disputat pe Arena Naţională, în prima etapă a Grupei 1, Divizia B, a reprezentat debutul pentru ambii selecţioneri. Atât Mirel Rădoi, cât şi Ian Baraclough au pregătit anterior reprezentativele de tineret ale ţărilor lor şi au fost promovaţi înaintea acestui duel.

Rădoi şi Baraclough au fost adversari şi la U21, iar românul a fost în avantaj, câştigând la Bucureşti şi remizând la Belfast. Comparaţia a fost făcută şi de Michael Clarke, un alt jurnalist nord-irlandez.

ADVERTISEMENT

„Meciul din această seară este a treia întâlnire între cei doi antrenori, Ian Baraclough şi Mirel Rădoi, în mai puţin de un an.

În rolurile anterioare de manageri U21, România lui Rădoi s-a bucurat de o victorie cu 3-0 în faţa Irlandei de Nord în luna octombrie, înaintea unei remize 0-0, în noiembrie“, a precizat Clarke.

ADVERTISEMENT
Comparaţia dintre Rădoi şi Baraclough
Comparaţia dintre Rădoi şi Baraclough

Clarke s-a bucurat la golul egalizator al favoriţilor lui, postând o serie de imagini avându-l protagonist pe căpitanul României, spunând: „Chiricheş ştia“.

Chiricheş ştia
Chiricheş ştia

Echipa trimisă în teren de Mirel Rădoi a fost următoarea: Tătărușanu – Hanca, Chiricheș (C), Toșca, Bancu – Maxim, Cicâldău, Stanciu – Hagi – Pușcaș, Alibec. Au mai intrat pe parcurs: Creţu (în locul lui Hagi), Nistor (Cicâldău) şi Nedelcearu (Hanca).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!