Fotbal intern

Presa din Italia confirmă interesul lui Lazio pentru Ianis Hagi. Cât oferă romanii pentru internaționalul român

25.03.2021 | 14:18
Presa din Italia confirma interesul lui Lazio pentru Ianis Hagi Cat ofera romanii pentru internationalul roman
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este tot mai aproape de o revenire în Italia. Conform presei din Peninsulă, Lazio l-a mandatat pe directorul sportiv Igli Tare să găsească un fotbalist de atac, iar pe lista scurtă se regăsește și internaționalul român.

Gazetta dello Sport a dezvăluit că Ianis Hagi și columbianul Santos Borre, de la River Plate, sunt țintele oficialului lui Lazio în următoarea fereastră de transferuri.

ADVERTISEMENT

Informația jurnaliștilor italieni confirmă ceea ce scoțienii de la Ibrox Noise au anunțat la începutul acestei luni. Suma pe care Lazio ar fi dispusă să o plătească pentru Hagi ar însemna o afacere bună pentru Rangers, care l-a cumpărat, anul trecut, de la Genk pentru 4,5 milioane de euro.

Cât oferă Lazio pentru Ianis Hagi

Posibilitatea ca Ianis Hagi să revină în fotbalul italian, după ce a mai fost legitimat la Fiorentina, nu este tocmai o noutate. Lazio s-a mai interesat de serviciile românului și în primăvara anului trecut, dar scoțienii s-au mișcat mai repede și au achitat clauza pe care fotbalistul o avea la Genk.

ADVERTISEMENT

Gazetta dello Sport a creionat portretele sportive ale celor doi fotbaliști monitorizați de Lazio, Santos Borre și Ianis Hagi, și a argumentat de ce românul este mai aproape de o mutare pe Olimpico, decât rivalul său din America de Sud.

”Igli Tare (directorul sportiv al lui Lazio – n.r.) îl place pe Santos Borre, care în ultimele 47 de meciuri la River Plate a marcat 27 de goluri. Însă, acesta nu este jucător european, un statut care trebuie luat în calcul.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, Tare îl monitorizează pe Ianis Hagi, fiul legendarului român Gheorghe. În acest sezon Hagi a marcat 7 goluri și a oferit 12 pase decisive în 38 de meciuri. Spre deosebire de Borre, are capacitatea de a juca și în bandă, atât în stânga, cât și în dreapta, dar și în spatele atacantului. Ar costa aproximativ 10 milioane de euro”, scrie sursa citată.

Scoțienii l-au evaluat pe Ianis Hagi la 25 de milioane de lire sterline

Transferul lui Ianis Hagi la Lazio este aproape iminent în condițiile în care Rangers are probleme financiare și trebuie să echilibreze balanța dintre cheltuieli și venituri.

ADVERTISEMENT

Iborx Noise la evaluat pe Hagi la 25 de milioane de Lire Sterline și a menționat numele lui Lazio ca fiind unul dintre puținele cluburi care și-ar permite să-l cumpere pe român.

În vârstă de 22 de ani, Ianis Hagi are deja un palmares de invidiat. A câștigat titlul și Supercupa României cu Viitorul Constanța, Supercupa Belgiei cu Genk și titlul cu Rangers în Scoția.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,64 este cota pentru ”România marchează primul gol” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT