Sport

Presa din Italia, la picioarele lui Inter după ce nu i-a dat șanse lui AC Milan în drumul spre finala Champions League: „Echipa care a crezut mai mult merge la Istanbul”

Presa din Italia o laudă pe Inter după victoria cu rivala AC Milan, scor 1-0, și calificarea în finala Champions League de la Istanbul.
17.05.2023 | 00:55
Presa din Italia la picioarele lui Inter dupa ce nu ia dat sanse lui AC Milan in drumul spre finala Champions League Echipa care a crezut mai mult merge la Istanbul
Presa din Italia a lăudat-o pe Inter după calificarea în finala Champions League, scor 1-0 cu AC Milan. Foto: Twitter.
ADVERTISEMENT

Inter a câștigat și meciul retur cu AC Milan din semifinalele Ligii Campionilor, scor 1-0, și s-a calificat „en-fanfare” în finala celei mai titrate competiții inter-cluburi din Europa, scor 3-0 la general. „Nerazzurri” o așteaptă în ultimul act pe învingătoarea din meciul Manchester City – Real Madrid. Presa din Italia a lăudat performanța echipei lui Simone Inzaghi.

Presa din Italia, la picioarele lui Inter după victoria cu AC Milan din drumul spre finala Champions League: „Echipa care a crezut mai mult merge la Istanbul”

Singurul gol al partidei de pe Stadio Giuseppe Meazza a fost marcat de Lautaro Martinez în minutul 74 în urma unei pase venite de la Romelu Lukaku. „Inter, extaz!”, a titrat Gazzetta dello Sport. Ulterior, jurnaliștii italieni au explicat succesul „nerazzurrilor” și eșecul „rossonerilor”.

ADVERTISEMENT

„Oamenii lui Inzaghi au repetat victoria în repriza secundă și au rezistat încercărilor timide ale rossonerilor. Echipa care a jucat mai bine și a crezut cel mai mult în ea merge la Istanbul”, au notat jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Marea finală din Champions League a acestui sezon va avea loc pe 10 iunie la Istanbul. Odată cu triumful în fața rivalilor, Inter a ajuns pentru a șasea oară în ultimul act al Ligii Campionilor. Echipa antrenată în prezent de Simone Inzaghi a cucerit de trei ori marele trofeu, ultima oară în 2010 cu Cristi Chivu pe gazon.

ADVERTISEMENT

„Inter zboară în finala Ligii Campionilor. Lautaro, decisiv”

Jurnaliștii italieni nu i-au luat din merite lui Lautaro Martinez, atacantul care a adus victoria lui Inter împotriva rivalei din oraș AC Milan. „Inter zboară în finala Ligii Campionilor, învingându-o pe Milan și în retur. Golul lui Lautaro, decisiv”, au titrat jurnaliștii de la Corriere de la Serra.

Într-un interviu pentru Sky Sport, Lautaro Martinez a vorbit despre succesul în fața echipei lui Stefano Pioli. „Este multă istorie în acest meci, am simțit că vom câștiga, le-am spus băieților din vestiar. Am făcut o treabă grozavă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a făcut diferența a fost unitatea grupului, este factorul decisiv, a fost și la Cupa Mondială pentru Argentina mea. Inter merită să trăiască asemenea seri”, a declarat Lautaro Martinez, la finalul partidei.

Presa din Italia, dură cu Stefano Pioli după Inter – AC Milan 1-0: „KO”

Postul lui Stefano Pioli este în pericol după ratarea calificării în finala Ligii Campionilor. Antrenorul italian riscă să fie demis de pe banca lui Inter, mai ales dacă „rossonerii” vor rata și Top 4 în Serie A. „Inzaghi în finala Ligii Campionilor, Pioli KO!”, au scris jurnaliștii de la Corriere dello Sport.

ADVERTISEMENT

„Există doar Inter. Sau mai bine zis, doar Inter a fost în cele două acte ale Euroderby-ului: Inzaghi și echipa sa au ajuns cu tot meritul în finala Ligii Campionilor”, au notat și jurnaliștii de la Tuttosport.

În tribunele Stadionului „Giuseppe Meazza”, la derby-ul Inter – AC Milan, au asistat 75.567 de suporteri, record istoric în Italia, deoarece Inter a încasat aproximativ 12.5 milioane de euro în urma vânzărilor de bilete.

ADVERTISEMENT