Fotbal international

Presa din Italia, prezentare de gală pentru Ionuț Radu: ”Face miracole cu reflexe de felină”

18.03.2021 | 09:13
Presa din Italia prezentare de gala pentru Ionut Radu Face miracole cu reflexe de felina
ADVERTISEMENT

Portarul Ionuț Radu primește vești bune în ultimele zile și după convocarea la echipa națională a României a aflat că va fi titular la Inter Milano, iar presa din Italia a ținut să-i facă o prezentare înaintea partidei cu Sassuolo.

Radu nu a mai jucat de peste un an, însă șansa i-a surâs, iar ghinionul lui Samir Handanovic, care s-a îmbolnăvit de Covid-19, se transformă în momentul revenirii pentru portarul român.

ADVERTISEMENT

El nu a apărat niciun minut în actualul sezon pentru Inter, nici măcar în partidele din Cupa Italiei, dar a fost chemat de Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

Ionuț Radu, prezentat cu fast în presa din Italia

După ce s-a aflat că Samir Handanovic este infectat cu coronavirus, presa din Italia a anunțat că Ionuț Radu va fi titular în partida cu Sassuolo, din etapa a 28-a din Serie A, care va avea loc sîmbătă, 20 martie, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

”Radu reușește parade monstruoase, dar și greșeli copilărești. Face miracole cu reflexe de felină, sau intervenții demne de jocuri video. Fanii lui Inter care așteaptă să-l vadă sâmbătă pe teren pot fi siguri de un lucru: Radu este un tip cu o inimă mare și cu un înger păzitor care se numește Ema”, a scris Gazzetta dello Sport.

”Povestea surorii lui, care a murit în 2006 când avea doar 14 ani, a ieșit la iveală pe 22 iunie 2019, la Europeanul de tineret după ce România a învins Anglia cu 4-1. Atunci, Radu a izbucnit în lacrimi”, mai notează cotidianul italian.

ADVERTISEMENT

”A dus mâna la inimă și a arătat tricoul inscripționat cu cuvintele: ‘Îți datorez totul, te iubesc, Ema’. Iar mama lui a dezvăluit că Ionuț crede că Ema este îngerul lui păzitor și poartă mereu un tricou cu poza surorii lui”, se mai arată în metrialul dedicat internaționalului român.

Ionuț Radu nu a mai jucat un meci oficial din sezonul trecut (21 decembrie 2019), când evolua la Genoa și primea patru goluri într-o partidă chiar cu Inter. A urmat apoi un împrumut la Parma, însă nu a jucat niciun minut pentru formația la care acum evoluează alți doi români, Valentin Mihăilă și Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Deși este legitimat la un club uriaș din Europa, Ionuț Radu nu este văzut ca un posibil titular la naționala României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022. Principalii favoriți să apere poarta tricolorilor sunt Florin Niță și David Lazar.

ADVERTISEMENT