Fotbal international

Presa din Italia se înclină în fața lui Dennis Man și Valentin Mihăilă: „Românii la putere!”

14.03.2021 | 18:45
Presa din Italia se inclina in fata lui Dennis Man si Valentin Mihaila Romanii la putere
ADVERTISEMENT

Dennis Man și Valentin Mihăilă au combinat decisiv la primul gol al Parmei din meciul cu Roma, iar jurnaliștii italieni au lăudat din plin combinația fantastică a celor doi tineri români. 

Salvarea trupei gialoblu de la retrogradare este un vis ce pare încă îndepărtat, dar succesul din fața formației lui Paulo Fonseca poate reprezenta un esențial imbold moral pentru Parma.

ADVERTISEMENT

Analiștii sportivi din Italia au recunoscut și lăudat contribuția tinerilor fotbaliști aduși din Liga 1 la succesul extrem de important obținut de trupa de pe Ennio Tardini în după-amiaza zilei de 14 martie.

Presa din Italia se înclină în fața lui Dennis Man și Valentin Mihăilă: „Speranța Parmei se leagă doar de ei”

La 29 de ani după combinația dintre Gheorghe Hagi și Florin Răducioiu care a produs un gol în duelul Brescia – Genoa, alți doi români au făcut spectacol în Serie A. Valentin Mihăilă, transferat de Parma în toamna lui 2020 de la U Craiova și Dennis Man, adus la începutul acestui an de la FCSB, au combinat pentru a deschide scorul în Parma – AS Roma.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au notat, în cronica partidei, că de evoluțiile celor doi români se leagă toate speranțele de salvare ale Parmei. De asemenea, italienii au lăudat combinațiile celor doi. Man și Mihăilă au avut statistici impresionante pentru meciul cu AS Roma.

„Parma trebuia să câștige pentru a reveni în cursa de salvare, în vreme ce Roma avea nevoie de puncte pentru a mai spera la Liga Campionilor. Gazdele au pornit în avantaj după ce Man a trecut lejer de Kumbulla, grație vitezei sale, și i-a așezat lui Mihăilă mingea în careu, iar atacantul a marcat cu un șut sec, profitând de marcajul slab al lui Mancini.

ADVERTISEMENT

Dacă există vreo speranță ca Parma să se salveze pe acest final de sezon, atunci ea se leagă tocmai de viteza și de loviturile celor doi stranieri români, care au ținut în corzi apărarea romanilor de fiecare dată când au intrat în posesia mingii”, a remarcat prestigioasa publicație din „Cizmă”.

Cum se prezintă clasamentul în Serie A. Gură de oxigen pentru Parma, dar salvarea e departe

Succesul cu AS Roma a venit pentru Parma într-un moment esențial pentru finalul sezonului. Formația lui Man și Mihăilă a suferit o mare lovitură, din punct de vedere al moralului, atunci când a fost egalată în prelungirile partidei cu Fiorentina, din etapa precedentă.

ADVERTISEMENT

Cele trei puncte obținute în fața capitolinilor o mențin pe Parma pe locul 19, cu 19 puncte, la 3 lungimi în spatele primei poziții salvatoare. Numai că acest ecart s-ar putea mări, dacă Torino câștigă cele două meciuri restante și ajunge la 26 de puncte. În această situație, Parma ar fi la șapte puncte de salvare, cu 11 etape înaintea finalului de sezon.

ADVERTISEMENT