Fotbal intern

Presa din Malta, încântată după meciul cu România. “O evoluţie curajoasă şi pozitivă!” Atac la adresa lui Cosmin Contra

09.09.2019 | 15:51
Presa din Malta incantata dupa meciul cu Romania O evolutie curajoasa si pozitiva Atac la adresa lui Cosmin Contra
ADVERTISEMENT

Echipa naţională a Maltei a fost învinsă de România, scor 0-1, pe stadionul “Ilie Oană”, iar presa din Malta a fost încântată de evoluţia jucătorilor antrenaţi de Ray Farrugia. Mai mult, site-ul Net News l-a atacat pe Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.22 este cota pentru 1 la meciul Polonia – Austria. Vezi toate cotele aici!
ADVERTISEMENT

Presa din Malta, încântată după meciul cu România

“Am pierdut, dar am ieşit cu capul sus!”, notează Net News, care l-a taxat pe Cosmin Contra, după ce selecţionerul României a declarat înaintea meciului că vrea ca diferenţa de scor să fie cât mai mare. “Am pierdut, dar m-am simţit mândru că sunt maltez şi că la finalul celor 90 de minute jucătorii noştri au avut o performanţă speciată de tot stadionul.

Am avut disciplină tactică şi o posesie mult mai bună decât înainte. Am pierdut din cauza unui singur golm dar puteam uşor să obţine un alt rezultat. Golurile la care visa Cosmin Contra înaintea meciului de la Ploieşti nu au venit şi el ar trebui să fie dezamăgit de ceea ce arată România sub comanda sa. Nu e de mirare că presiunea creşte pentru selecţionerul României”, apare în Net News.

ADVERTISEMENT
Florin Adnone în meciul România - Malta. Sursă foto: sportpictures.eu
Florin Adnone în meciul România – Malta. Sursă foto: sportpictures.eu

“George Puşcaş a salvat România de la o ruşine!”

Times of Malta a avut cuvinte de laudă la adresa lui George Puşcaş, dar jurnaliştii au fost încântaţi de faptul că elevii lui Ray Farrugia au fost aplaudaţi de suporterii echipei naţionale a României. “Eroica Malta, anulată de golul lui Puşcaş. George Puşcaş a salvat România de la o ruşine, după ce a înscris cu capul golul victoriei, în preliminariile pentru EURO 2020. Românii au obţinut cele 3 puncte, care îi menţin în cărţile calificării, dar jucătorii noştri au părăsit terenul cu capul sus, după o prestaţie remarcabilă. Prestaţie în faţa uneia dintre naţiunile europene într-o creştere evidentă. Unul dintre aspectele pozitive cele mai interesante este că spre deosebire de meciul cu Novegia, Malta şi-a creat o serie de ocazii de gol. Am fost satisfăcuţi să vedem la final fanii români aplaudându-o pe jucătorii noştri.”

Malta Today “Un gol înscris de George Pușcaș în startul reprizei secunde a făcut diferența. După eșecul din Norvegia, Malta a mers în România în căutarea unei performanțe pozitive, în fața unei echipe mult mai bune. Cele două echupe s-au mai întâlnit și în iunie și România s-a impus cu 4-0. Malta a avut un gol anulat pe final, dar avantajul fragil al României nu a fost niciodată amenințat cu adevărat.”

ADVERTISEMENT

The Malta Independent“Capul lui George Pușcaș pedepsește brava echipă a Maltei. Bravo, Malta, pentru o evoluție curajoasă și pozitivă! O înfrângere rămâne o înfrângere, doar dimensiunile sunt diferite, în funcție de scor. În ciuda rezultatului, a fost una dintre cele mai bune partide făcute de Malta în deplasare. România a terminat meciul bubuind mingea, în timp ce Malta alerga după egalare, dar nu a fost să fie. Chiar și așa, fanii români i-au felicitat pe ai noștri cu aplauze, pentru performanța realizată”.