Fotbal intern

Presa din Marea Britanie, impresionată de George Țucudean. “O poveste extraordinară!”

14.08.2019 | 11:19
Presa din Marea Britanie impresionata de George Tucudean O poveste extraordinara

George Ţucudean a înscris golul de 4-3 pentru CFR Cluj în meciul jucat împotriva celor de la Celtic Glasgow, în turul 3 preliminar al Champions League, iar presa din Marea Britanie a rămas impresionată de atacantul în vârstă de 28 de ani al campioanei României. Jurnaliştii de la Sportbible au scris despre povestea internaţionalului român şi despre problemele acestuia cu inima.

Presa din Marea Britanie, impresionată de George Ţucudean

Jurnaliştii englezi au notat faptul că George Ţucudean a dat probe la Celtic Glasgow când avea 15 ani şi că se gândeşte să se retragă după ce a întâmpinat probleme la inimă. Atacantul a moştenit de la tatăl său sindromul Wolff Parkinson White, cel care l-a obligat pe Marius Ţucudean să pună ghetele-n cui în anul 1994, la doar 24 de ani.

“George Țucudean a dat probe la Celtic când avea doar 15 ani. El a dezvăluit înaintea meciului cu Celtic că returul din Scoția poate fi ultimul său meci jucat din cauza unei boli la inimă. El a înscris golul victoriei CFR-ului, care a eliminat-o pe Celtic. O poveste extraordinară”, au scris jurnaliștii de la Sportbible.

George Ţucudean alături de cei doi băieţi ai săi după câştigarea titlului în sezonul 2018 - 2019. Sursă foto: sportpictures.eu
George Ţucudean alături de cei doi băieţi ai săi după câştigarea titlului în sezonul 2018 – 2019. Sursă foto: sportpictures.eu

Tatăl lui Ţucudean a renunţat la fotbal la 27 de ani

Tatăl lui George Ţucudean s-a lăsat în 1994, la vârsta de 27 de ani. Într-un interviu publicat de Prosport în anul 2000, tatăl lui Marius Ţucudean a vorbit despre afecţiunea la inimă care i-a stopat cariera: “Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament”, a spus Marius Ţucudean.

Cotat de site-urile de specialitate la 3,5 milioane de euro, George Ţucudean a ajuns la CFR Cluj pe 1 ianuarie 2018 şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2020. Pe parcursul carierei, atacantul a jucat pentru echipe precum FC Viitorul Constanţa, Pandurii Târgu Jiu, Charlton, ASA Târgu Mureş, Steaua Bucureşti, Standard Liege, Dinamo şi UTA Arad.