Sport

Presa din Olanda a etichetat dur naționala României după meciul de la Munchen: “Fotbaliști mediocri”

Un jurnalist a publicat în presa din Olanda un articol în care a etichetat dur naționala României după meciul pierdut de la Munchen.
03.07.2024 | 10:10
Presa din Olanda a etichetat dur nationala Romaniei dupa meciul de la Munchen Fotbalisti mediocri
Naționala României, criticată după meciul cu Olanda de la EURO 2024. Sursa Foto. Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Naționala României nu a reușit să se impună în fața Olandei în meciul de la Munchen și a părăsit EURO 2024. Lotul lui Edi Iordănescu a fost etichetat dur după eșecul în fața “portocalei mecanice”.

Presa din Olanda a etichetat dur naționala României după meciul de la Munchen: “Fotbaliști mediocri”

Un jurnalist consacrat din Olanda a scris pentru Voetbal Primeur, una dintre cele mai citite publicații din țara sa, despre meciul de la Munchen cu naționala României. În articol, acesta i-a etichetat dur pe jucătorii lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ruben Winkels a analizat pe scurt duelul de pe Allianz Arena și este de părere că olandezii meritau această victorie, chiar înainte de startul partidei. Motivul ține de valoarea echipei antrenate de Ronald Koeman. Dar și de locul pe care echipa națională îl ocupă în clasamentul FIFA, 47 în acest moment.

“Un pas în direcția corectă este această victorie. Nimic mai puțin, dar nici nimic mai mult. România, o echipă plină de fotbaliști mediocri, este pe locul 47 în clasamentul FIFA. Echipa națională a Olandei era pur și simplu obligată să câștige.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Oranje a jucat bine și a reușit să prevină cu succes orice deteriorare a reputației. Koeman nu a căzut în capcana subestimării, așa cum a făcut-o Frank de Boer împotriva Cehiei la EURO 2021. Și atunci, Oranje era pe partea ‘favorabilă’ a tabloului”, a scris jurnalistul olandez Ruben Wilkens.

Critici la adresa lui Memphis Depay

Elevii lui Edi Iordănescu au făcut un Campionat European foarte bun. Chiar dacă au pierdut cu 3-0 în fața Olandei, “tricolorii” au avut parte de multe momente în care jocul prestat de naționala României a arătat bine în meciul de la Munchen.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, Ruben Wilkens a fost foarte dur cu echipa națională a României. Cu toate acestea, jurnalistul olandez a avut și câteva critici la adresa starului din atacul “portocalei mecanice”, Memphis Depay. Wilkens l-a comparat pe decar cu un alt jucător de la EURO 2024 care a dezamăgit mulți fani, este vorba despre Cristiano Ronaldo.

“Liderul atacului olandez a fost foarte dezamăgitor și nu a reușit încadreze șuturile. Ca să nu mai vorbim de felul cum a executat loviturile de colț.

ADVERTISEMENT

Memphis trebuie să aibă grijă să nu devină o povară, așa cum este Cristiano Ronaldo pentru Portugalia”, a mai scris jurnalistul din Olanda, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT