Jurnaliştii din Polonia, îngrijoraţi pentru Radwanska în meciul cu Simona Halep: “Ne rugăm pentru o minune”

Irina Aldea   
in Simona Halep
23/03/2018, 17:43
Jurnaliştii din Polonia, îngrijoraţi pentru Radwanska în meciul cu Simona Halep: “Ne rugăm pentru o minune”

Fostă ocupantă a poziţiei secunde în ierarhia WTA şi finalistă la Wimbledon, Radwanska se află în cădere liberă. Ea a ajuns pe 32 în lume, iar acest lucru e dublat de un palmares incredibil contra jucătoarelor de pe locul 1 WTA: în 18 meciuri, poloneza s-a impus o singură dată. Se întâmpla chiar în anul său de success maxim, 2012, când Radwanska se putea lupta de la egal la egal cu oricine în lume. Atunci, după patru luni ea deţinea un record respectabil (28-5 raport victorii/înfrângeri), pe lista “victimelor” numărându-se şi Victoria Azarenka, numărul unu mondial la acel moment.

Altfel, în celelalte 17 partide cu liderii mondiai, poloneza a câştigat doar 3 seturi, fiind o pradă uşoară. “Istoricul întâlnirilor directe dintre poloneză şi jucătoarele de pe primul loc WTA este lung si trist. Din păcate, este un şir lung de eşecuri. Dacă doar statistica ar conta, poloneza noastră n-ar avea nicio şansă să o învingă pe Simona. Partea buna este că şi Simona pare instabilă în ultima perioadă. Totuşi, situaţia Agnieszkăi este catastrofală! Are o singură victorie şi 17 înfrângeri cu jucătoarele de pe primu loc. Iar dacă ne uităm la seturile luate, situaţia este şi mai rea: 3 seturi câştigate şi 35 pierdute! În 13 meciuri, Radwanska nu a reuşit să câştige mai mult de şase game-uri. Ne rugăm, aşadar, pentru o minune”, a scris Przeglad Sportowy.

Chiar şi aşa, Agnieszka rămâne periculoasă

După testul trecut cu brio în turul secund, pentru Simona urmează o altă încercare de proporţii: Agnieszka Radwanska. Chiar dacă poloneza nu este în cea mai bună formă a carierei, rămâne un real pericol pentru orice jucătoare din circuit, chiar şi pentru liderul mondial. “Este mereu dificil de jucat împotriva ei, pentru că este foarte inteligentă. Joacă moale, aşa că nu va fi ca astăzi, dar este foarte deşteaptă pe teren. Va trebui să fiu mai agresivă ca astăzi, va trebui să iau mingea mai repede. Vom vedea ce va fi, dar cu certitudine va fi un meci dur, pentru care sunt pregătită. Sunt dispusă să alerg, am venit aici pentru a juca din ce în ce mai bine. Mă simt mai puternică, nu mai intru în panică atunci când trebuie să joc set decisiv, sunt relaxată şi lupt până la capăt. Astfel capăt convingerea că am şanse mari să câştig meciul şi îmi urmez drumul”, a spus Simona despre viitoarea sa adversară.

5-5 este scorul întâlnirilor directe Halep – Radwanska. Totuşi, victoriile polonezei au venit în marea majoritate până în 2013, când Simona şi-a început drumul spre vârful ierarhiei mondiale. În ultimele 7 confruntări, sportiva noastră s-a impus de cinci ori.

Închide ×