Fotbal international

Presa din Scoţia ştie care sunt cei mai periculoşi jucători ai CFR-ului şi o avertizează pe Celtic: “La ei să aveţi grijă!”

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 07.08.2019 | 09:37
CFR Cluj - Celtic Glasgow. Presa din Scoţia ştie care sunt jucătorii periculoşi de la CFR Cluj

Presa din Scoţia ştie care sunt cei mai periculoşi jucători ai CFR-ului şi o avertizează pe Celtic înaintea primei manşe a turului 3 preliminar, care va avea loc miercuri, 7 august, de la ora 21:00, pe stadionul din Gruia. Publicaţia The Scotsman avertizează pe oamenii lui Neil Lennon asupra celor mai periculoşi jucători ai Clujului, francezul Billel Omrani şi Ciprian Deac, titrând: “La ei să aveţi grijă!”.

Presa din Scoţia îi avertizează pe jucătorii lui Celtic înaintea meciului de la Cluj

Articolul din The Scotsman se referă la perioada dificilă depăşită de clubul din Gruia în ultimii ani şi scrie despre salvatorul echipei, Marian Băgăcean, care a reuşit să scoată pe CFR Cluj din insolvenţă şi de eroul naţional Dan Petrescu, a cărui prezenţă pe banca ardelenilor s-a făcut simţită din plin, el fiind omul care a readus titlul de campioană a României la CFR Cluj şi a făcut acest lucru în două rânduri consecutiv.

Este redată toată epopeea alb-vişiniilor, începând de la acea perioadă magnifică a anilor 2008-2012, când CFR a ajuns de trei ori în grupele Champions League şi a reuşit rezultate notabile, cum au fost victoriile de la Roma, chiar în prima apariţie în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, dar, mai ales şocantul 1-0 de pe Old Trafford în faţa lui Manchester United, antrenată la acea vreme de legendarul Sir Alex Ferguson.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Wayne Rooney şi colegii lui de la United ies şocaţi de pe Old Trafford după 0-1 cu CFR Cluj

Marian Băgăcean, salvatorul Clujului

Însă a urmat un colaps financiar, cu intrarea în umbră a CFR-ului şi pe plan naţional şi practic vorbim de un club renăscut de când a fost preluat de Marian Băgăcean. Clujul ar fi putut încă din sezonul trecut, după patru ani de absenţă din Europa, să îşi facă o reintrare în forţă, dar a ratat accesul în grupele Europa League în faţa lui Dudelange din Luxemburg, un şocant 2-5 la general.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Dan Petrescu, eroul naţional

Dan Petrescu a ieşit campion, apoi a plecat atras de bogăţiile din fotbalul chinez, dar a revenit anul acesta în martie, când a adus din nou titlul al doilea an la rând. Petrescu a lăsat în 2009 o impresie extraordinară în Europa cu Unirea Urziceni, reuşind acel 4-1 de senzaţie la Glasgow, cu Rangers şi bătând un adversar teribil de greu ca Sevilla.

Eroul naţional Dan Petrescu

Acum, sub conducerea lui CFR caută să revină la anii de glorie şi a depăşit deja două tururi din Champions League, iar echipa are în Billel Omrani şi Ciprian Deac principalele motoare şi visează să dea marea lovitură de a reuşi să ajungă pentru a patra oară în grupele Champions League.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Billel Omrani e golgeterul Clujului în Europa, cu 4 goluri marcate

Mai există unele probleme financiare şi UEFA i-a amendat cu 200.000 de euro, bani reţinuţi din încasările care li se cuvin pentru rezultatele din cele două tururi preliminare, pentru încălcarea regulamentului de fair-play financiar. Motiv pentru care CFR nu are dreptul la a trece pe listă 25 de jucători, cum e permis în cupele europene, ci numai 23.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!