Fotbal international

Presa din Spania deplânge eliminarea „Furiei Roja” de la CM 2022: „Credeam că suntem regi, când, de fapt, eram doar cerșetori”

Spania a fost eliminată de Maroc de la Cupa Mondială din Qatar la loviturile de departajare. Presa din Peninsula Iberică deplânge eșecul formației favorite.
06.12.2022 | 20:29
Presa din Spania deplange eliminarea Furiei Roja de la CM 2022 Credeam ca suntem regi cand de fapt eram doar cersetori
Reacția presei din Spania după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Spania a fost eliminată la loviturile de departajare de Maroc. Selecționata lui Luis Enrique nu a reușit să înscrie niciun gol de la punctul cu var și a părăsit competiția în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Presa din Spania a digerat cu greu eșecul favoriților și nu a ezitat să titreze dur la adresa campioanei mondiale din 2010.

Reacția presei din Spania după eliminarea „Furiei Roja” de la Cupa Mondială din Qatar

Sarabia, Soler și Busquets nu au reușit să înscrie de la 11 metri, după un meci excelent făcut de Bono, portarul Sevillei și al Marocului. Este a doua oară consecutiv când „Furja Roja” părăsește Cupa Mondială în optimile de finală, după Campionatul Mondial din 2018, iar presa din Spania a reacționat pe măsură.

ADVERTISEMENT

„Spania moare ca în Rusia! Adio Cupei Mondiale! Singura victorie (7-0 împotriva Costa Rica) care ne-a făcut să credem că suntem regi când, din câte am văzut, eram doar cerșetori”, au scris jurnaliștii de la AS.com.

De asemenea, jurnaliștii de la Mundo Deportivo nu le-a luat din merite Marocului. Hakimi, fotbalistul lui PSG, născut la Madrid, l-a executat pe Unai Simon la ultima lovitură de la 11 metri a meciului. „Spania își ia rămas bun la penalty-uri, iar Maroc face istorie!”, a titrat Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Presa din Spania deplânge eliminarea „Furiei Roja” de la Cupa Mondială din Qatar

Titlurile dure au continuat la adresa selecționatei lui Luis Enrique după eliminarea surprinzătoare în fața Marocului. În timpul regulamentar de joc scorul a fost 0-0.

„Spania ratează toate cele trei penalty-uri și cade în optimile de finală”, a notat sport.es. Jurnaliștii de la Marca nu au ezitat și au titrat în termeni duri eliminarea campioanei mondiale din 2010.

ADVERTISEMENT

„Fiasco al Spaniei: Marocul ne trimite acasă”, au publicat jurnaliștii de la Marca. Maroc s-a calificat în premieră în sferturile de finală la Cupa Mondială. În următoarea partidă, formația din Africa va întâlni câștigătoarea meciului Portugalia – Elveția.

Maroc a scris istorie la Campionatul Mondial după ce a eliminat Spania

Marocul a scris istorie odată cu victoria la loviturile de departajare în fața Spaniei. Selecționata lui Walid Regragui a devenit a patra țară africană care se califică în sferturile de finală la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Celelalte țări din Africa ce au ajuns până în această fază a celei mai titrate competiții din lume sunt Camerun, în 1990, Senegal, în 2002 și Ghana, în 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: