Sport

Presa din Spania, dură cu Real Madrid după eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor: „City mătură Madridul și ajunge în finală. Benzema, o ‘fantomă’ pe Etihad”

Presa din Spania a taxat-o dur pe Real Madrid după eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor de către Manchester City, scor 0-4 în retur.
18.05.2023 | 00:47
Presa din Spania dura cu Real Madrid dupa eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor City matura Madridul si ajunge in finala Benzema o fantoma pe Etihad
Presa din Spania a titrat în termeni dur eliminarea lui Real Madrid din Liga Campionilor. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor după un meci excelent făcut la retur cu Real Madrid. Formația antrenată de Pep Guardiola s-a impus categoric, scor 4-0 (5-1, la general) și o va înfrunta pe Inter în ultimul act care va avea loc la Istanbul pe 10 iunie.

Presa din Spania, dură cu Real Madrid după eliminarea din Liga Campionilor: „City mătură Madridul și ajunge în finală”

Real Madrid nu a avut nicio șansă în returul cu Manchester City de pe Etihad Stadium. „Galacticii” nu au obținut biletul pentru finala cu Inter și nu își pot apăra trofeul cucerit în sezonul trecut. Jurnaliștii spanioli au criticat în termeni duri prestația formației pregătite de Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Presa iberică nu l-a scăpat din vedere nici pe Karim Benzema. „Balonul de Aur” a fost inexistent în partida cu Manchester City. „Benzema, o ‘fantomă’ pe Etihad. City mătură Madridul și ajunge în finală”, au titrat jurnaliștii spanioli de la Sport.es.

De asemenea, jurnaliștii de la Mundo Deportivo au vorbit în ansamblu despre un sezon modest al lui Real Madrid. „Galacticii” au câștigat Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor și Copa del Rey, trei trofee mult prea mici pentru un club ca Real Madrid, susțin ziariștii iberici.

ADVERTISEMENT

„De data aceasta nu a existat niciun miracol de la Real Madrid. De altfel, nici nu au fost aproape de a reuși împotriva unei echipe Manchester City care de la fluierul inițial a fost cu mult superioară oamenilor lui Ancelotti.

Un sezon modest în care albii au câștigat Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor și Copa del Rey. Trei titluri care servesc foarte puțin sau mai degrabă nimic pentru a salva acest sezon”, a notat presa din Spania.

ADVERTISEMENT

„Monstrul nu era Haaland”

Erling Haaland nu a izbutit să înscrie, deși atacantul norvegian a avut cel puțin trei ocazii uriașe de a scutura plasa porții lui Thibaut Courtois. Jurnaliștii de la Marca au fost îngăduitori cu Real Madrid și au pus accent pe capacitatea ofensivă a lui Manchester City care „ar fi măturat orice echipă, chiar și una cu unsprezece ‘Rüdigers’”.

„City a fost un uragan care ar fi măturat orice echipă, chiar și una cu unsprezece Rüdigers . Ancelotti a riscat lăsându-l deoparte pe fundașul central german și nu se poate spune că jocul a mers prost. Nici bine, desigur.

ADVERTISEMENT

S-a scris finalul și s-a văzut după cinci minute, când Madridul nu reușise să facă două pase la rând și nici măcar nu părăsise zona lor. De data aceasta cea mai bună a fost City, o echipă grozavă fără discuții. Madridul s-a uitat la Haaland, dar monstrul era pe bancă”, au scris jurnaliștii de la Marca.

Thibaut Courtois, lăudat în presa din Spania după Manchester City – Real Madrid 4-0: „Doar el a fost la înălțimea meciului”

Thibaut Courtois a avut o prestație excelentă în ciuda celor patru goluri primite de la Manchester City. Portarul belgian a limitat proporțiile scorului, iar presa din Spania nu a ezitat să remarce intervențiile sale. Jurnaliștii spanioli au descris în termeni dur dezastrul cu Manchester City.

„Real Madrid a fost copleșită pe Etihad și nu se mai poate spune nimic altceva. City a trecut peste ea de la început până la sfârșit și nu a dat nicio opțiune unei echipe absolut de nerecunoscut. Doar Courtois a fost la înălțimea nopții cu un recital de intervenții cu care a evitat un scor care ar fi putut fi scandalos.

Madrid își ia rămas bun de la Liga Campionilor cu o bătaie de genul care doare și care poate provoca consecințe și mișcări… cu Ancelotti în lumina reflectoarelor. O echipă inoperantă și complet depășită de un rival dezlănțuit și care nu-i dădea nicio opțiune. Nici măcar când City i-a lăsat să ia aer, albii nu au putut să-și facă apariția la meci”, a notat presa iberică.

„Dezastru total în Manchester. Dominația incredibilă a lui City încheie visul Madridului pentru al 15-lea trofeu chiar și fără să fie nevoie de Haaland. Courtois a evitat un rău și mai mare, iar Benzema a lipsit”, a scris și publicația AS.com.

Presa din Anglia, la picioarele lui Manchester City după calificarea în finala Champions League

După mai multe încercări eșuate, Manchester City este mai aproape ca niciodată să câștige primul trofeu al Ligii Campionilor din istorie. „Manchester City, performanță definitorie. Bernardo Silva a strălucit”, au titrat jurnaliștii de la Mirror.

Tot Bernardo Silva a fost și în atenția celor de la The Guardian. Fotbalistul portughez a marcat o „dublă” în prima repriză a confruntării cu Real Madrid. „Silva conduce marșul către finala Ligii Campionilor”, au titrat jurnaliștii britanici.

ADVERTISEMENT