Sport

Presa din Ucraina, acidă după eșecul în fața României în Billie Jean King Cup: „Un fiasco!“

Presa din Ucraina este virulentă după ce România a întors scorul în turneul de tenis Billie Jean King Cup, de la 2-0 la 3-2, în meciurile care au avut loc sâmbătă, 13 aprilie.
14.04.2024 | 11:45
Presa din Ucraina acida dupa esecul in fata Romaniei in Billie Jean King Cup Un fiasco
Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, remontada în Billie Jean King Cup contra Ucrainei / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Billie Jean King Cup părea pecetluită pentru România, care s-a văzut condusă cu 2-0 de Ucraina după primele două meciuri. Ucrainencele mai aveau nevoie doar de o victorie pentru a se califica în finala turneului, dar România a trecut.

Ucraina, la revedere Billie Jean King Cup

Jurnaliștii ucraineni au discutat despre eșecul Ucrainei în fața României, care a reușit remontada. Cu speranțe mici, România a câștigat 3/3 partide sâmbătă, 13 aprilie, și ne-au trimis la Sevilla, în finala turneului!

ADVERTISEMENT

„Fiasco! Surorile Kichenok au pierdut în fața Anei Bogdan și a lui Jaqueline Cristian. Ucraina nu a reușit să ajungă în finala mondială a Cupei Billie Jean King.

Pe 13 aprilie, echipa de tenis feminin a Ucrainei a încheiat duelul pentru calificarea în finală Cupei Billie Jean King împotriva echipei României. Al treilea meci din ziua a doua, disputat pe terenul din complexul Omni Amelia Island Resort din Florida (SUA), a fost jucat de Lyudmila și Nadia Kichenok.

ADVERTISEMENT

Au jucat împotriva echipei Ana Bogdan / Jaqueline Cristian, iar îtâlnirea s-a încheiat cu victoria duoului românesc, în două seturi”, au spus jurnaliștii ucraineni de la sport.ua.

Elina Svitolina, reacție imediată pe rețelele de socializare

Elina Svitolina a reacționat la întoarcerea de scor a României printr-o postare pe Instagram. Ucraineanca le-a ținut partea colegelor de echipă, spunând că norocul nu a fost de partea lor.

ADVERTISEMENT

„Am luptat, am dat totul în fiecare meci. Și am fost foarte, foarte aproape de a câștiga. Din păcate, norocul nu a fost de partea noastră. Dată viitoare vom fi mai bune și mai puternice. Dar sunt mândră de echipa noastră”, se arată în postarea ucrainencei pe contul personal de Instagram.

Revenire de senzație pentru România

Performanța României este una specială, odată cu introducerea sistemului de victorii 3 din 5 partide. România este singura echipă care a revenit de la 0-2 în acest sistem al Billie Jean King Cup.

ADVERTISEMENT

Prima zi a adus-o pe România în postura de a fi condusă cu 0-2, după ce Elina Svitolina a învins-o pe Jacqueline Cristian (6-3, 7-5), iar Lesia Tsurenko pe Ana Bogdan (3-6, 6-2, 6-0).

În a treia zi, Ana Bogdan a oferit speranțe, scor 1-2, după ce-a învins-o pe Elina Svitolina (6-4, 4-6, 6-3). Jacqueline Cristian a egalat scorul general, învingând-o pe Lesia Tsurenko (2-6, 6-4, 6-4), iar meciul decisiv a fost la dublu. Ana Bogdan/Jacqueline Cristian au trecut de surorile Kichenok, scor 6-2, 7-6, aducând victoria la general, 3-2.

ADVERTISEMENT
Tags: