Fotbal international

Presa din Ungaria, reacție dură după incidentele de la Craiova – Honved. “Meci haotic și scandalos!”

02.08.2019 | 00:28
Presa din Ungaria reactie dura dupa incidentele de la Craiova  Honved Meci haotic si scandalos

Presa din Ungaria a reacționat dur după incidentele care au avut loc pe finalul meciului dintre Universitatea Craiova – Honved Budapesta, scor 0-0 (3-1 după loviturile de la 11 metri). Oltenii s-au calificat în turul 3 preliminar al Europa League, dar maghiarii au ieșit la atac. Aceștia au comentat în termeni dur cele întâmplate în prelungirile meciului de pe stadionul Ion Oblemenco.

Presa din Ungaria, reacție dură după incidentele de la Craiova – Honved

“În urmă cu câțiva ani, s-a schimbat regulamentul în cazurile de acest fel. Acesta este un caz izolat. Putem să ne amintim de meciul Debrecen – Vasas, când Sandor Marton a fost lovit cu un obiect și arbitrul a fluierat imediat finalul meciului. Eu am arbitrat un meci din prima ligă, de la Ujpest, când spectatorii au aruncat cu obiecte pe teren. Am continuat meciul, pentru că eu credeam că fac bine. În cazul Craiovei, trebuie să luăm în calcul cât din acel scandal a contat pentru ca meciul să fie oprit sau nu de arbitru. În aceste momente, telefoanele sună, iar tot ce se comunică de obicei are loc la nivelul terenului, dar acum este ciudat că s-a întâmplat pe teren”, a precizat Ferenc Bede.

Oficialii lui Honved au postat și un mesaj pe pagina de Twitter al clubului. Spunem la revedere unui meci haotic și scandalos. Echipa s-a luptat eroic și toți au văzut ce s-a întâmplat la final – clubul nostru atrage atenția asupra evenimentelor care nu fac cinste fotbalului”.

Unul dintre articolele apărute în presa din Ungaria

“Meciul cu Honved a fost întrerupt o jumătate de oră dintr-un motiv incredibil. În minutul 120, arbitrul a fost lovit cu o petardă după o scenă “tumultoasă” și s-a stat jumătate de oră până s-a ajuns la penalty-uri, se pare că nu din motive sportive. Jandarmeria locală a cerut ca meciul să nu fie întrerupt, pentru că nu se putea garanta siguranța. Arbitrul și-a revenit după sosirea ambulanței, după ce s-a ținut o discuție-maraton, dacă meciul ar trebui sau nu să fie întrerupt, a precizat și publicația M4.