Fotbal international

Presa din Uruguay îl desființează pe Ronaldo. “Îl urâm atât de mult”

01.07.2018 | 10:14
Presa din Uruguay il desfiinteaza pe Ronaldo Il uram atat de mult
ADVERTISEMENT

Înainte de meciul Uruguay – Portugalia din optimile de finală ale Campionatului Mondial 2018, o publicație sud-americană a scris un articol în care Cristiano Ronaldo a fost criticat dur pentru atitudinea sa arogantă.

“Dacă Star Wars ar fi un meci de fotbal, Cristiano Ronaldo ar fi Darth Vader. O prezență uriașă, pe care e imposibil să o treci cu vederea, care ne provoacă teamă și în același timp vrem să îi meargă rău, dar parcă am vrea să mai stea puțin pe ecran. Niciodată vreun fotbalist nu a mai reprezentat mai bine ceea ce un uruguayan detestă mai mult la o ființă umană, iar solidaritatea ar fi o minciună pentru a atrage turiștii naivi. Dar ura pentru ceea ce înțelegem noi ca fiind o personalitate expansivă și superbă este reală, așa cum este și meciul de la Sochi”, a scris Ovaciondigital.

ADVERTISEMENT

Urguayenii au completat că Ronaldo este încrezut, arogant și narcisist. “A fost salvat de câteva ori din niște cazuri de conduită nesportivă doar pentru că este cine este, iar noi, uruguayenii, urâm tot ceea ce el reprezintă. De asemenea, este un atlet de elită, un talent pe care puțini l-au avut în istoria fotbalului, un exemplu de a depăși totul și a se strădui să realizeze obiectivele pe care o ființă umană poate să o facă în mulți ani. Îl urâm și pentru asta. Îl urâm atât de mult încât îl admirăm.”

Jurnaliștii sud-americani au făcut referire și la aeroportul din Madeira care îi poartă numele, dar și la faptul că statuia din fața aeroportului a fost schimbată. “Deși acea insulă este una turistică, cu locuri impresionante de vizitat, Madeira este cunoscută pentru Ronaldo. Chiar ai putea risca să confunzi Madeira cu Ronaldo. Aeroportul local, unul dintre cele mai riscante din Europa, din cauza faptului că pista se termină în apă, îi poartă numele de la începutul anului 2017. Cristiano este și se simte atât de măreț încât avioanele aterizează pe el și îl fac să le acorde puțină atenție, să nu se scufunde. Statuia a trebuit să fie înlocuită de una care seamănă mai mult cu el, cu o estetică mai bună.”

ADVERTISEMENT

Uruguayenii îi recunosc meritele lui Ronaldo

Chir dacă îl plac atât de puțin încât îi deranjează chiar și felul în care Ronaldo celebrează golurile, atât în realitate cât și în jocul FIFA, uruguayenii îi recunosc meritele starului lui Real Madrid. “Îl urâm pe Cristiano atât de mult încât am prefera să vedem un argentinian zâmbind, iar în orice duel dintre Barcelona și Real Madrid – chiar și înainte de sosirea lui Suarez la Barca – cei mai mulți dintre fanii uruguayeni îl preferau pe Messi. Imaginea lui CR7 sărbătorind un gol vrea să sugereze ‘Sunt aici’, iar fața sa pare a spune’ei nu pot trăi fără mine’, țipătul de după acea săritură ne face nervoși de fiecare dată când o vedem, chiar și pe Play Station. Și nu ne putem opri să ne uităm la ea. Ceea ce ne înfurie mai mult la Cristiano este faptul că are dreptate. Este cel mai bun atlet pe care fotbalul l-a dat în istorie, iar de fiecare dată când credem că este epuizant pentru el să aibă o asemenea carieră, el devine din ce în ce mai bun. Este o minciună afirmația cum că adevăratul Ronaldo e brazilian. Acesta e Ronaldo, această mașinărie de bătut recorduri, cel care primește milioane de dolari pentru fiecare galben pe care îl ia pentru că își ridică tricoul, cel venit din Madeira.”