Sport

Presa engleză, în delir după calificarea în sferturi la Euro 2020: ”55 de ani de durere nu ne-au oprit să visăm”

Anglia a învins Germania pentru calificarea în sferturi la Euro 2020, iar presa engleză a explodat după ce trupa lui Southgate a oprit supremația nemților.
30.06.2021 | 11:17
Presa engleza in delir dupa calificarea in sferturi la Euro 2020 55 de ani de durere nu neau oprit sa visam
ADVERTISEMENT

Raheem Sterling, Harry Kane și Jack Grealish au fost artizanii victoriei englezilor într-o bătălie plină de un trecut ce le-a aparținut întotdeauna rivalilor nemți.

FANATIK a fost pe Wembley la succesul istoric al insularilor și a surprins momentele de bucurie ale fanilor după un succes istoric.

ADVERTISEMENT

Calificarea în sferturi la Euro 2020, sărbătorită în presa engleză

Presa engleză a savurat calificarea ”leilor” în sferturile de finală ale Euro 2020, dar cel mai mult s-a scris pe seama faptului că formația răpusă a fost chiar marea rivală Germania, pe care insularii nu o mai învinseseră de la finala Mondialului din 1966 într-o fază eliminatorie la turneele finale.

Cotidianul The Sun a titrat pe prima pagină ”55 de ani de durere nu ne-au oprit să visăm”, folosind un joc de cuvinte ”Raheeming” pentru a explica ”visul” și faptul că acesta a fost împlinit de Raheem Sterling, autorul primului gol. De altfel, poza reprezentativă îl are în prim-plan pe atacantul de la Manchester City sărbătorind reușita în fața Germaniei.

ADVERTISEMENT

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

Titlul din The Times este ”Rezultat de vis: Anglia pune capăt coșmarului german”, în timp ce Daily Mail a făcut un colaj de trei fotografii pe prima pagină în care apar Harry Kane după golul de 2-0, Prințul George sărbătorind victoria Angliei și o fană în delir pe Wembley, iar titlul este ”Da George, am făcut-o!”

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

Bucurie imensă după succesul de pe Wembley

”În sfârșit, ceva de care să ne bucurăm”, titrează Daily Telegraph, sub o imagine imensă a căpitanului Angliei, Harry Kane, sărbătorind primul său gol la acest turneu final. ”Penalty-uri? Cine are nevoie de ele?”, se întreabă ziarul, care spune că pentru Gareth Southgate rezultatul însemnă o revanșă după penalty-ul ratat în urmă cu 25 de ani în semifinala cu Germania de la Euro 1996.

ADVERTISEMENT

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

”Ca și cum ai ieși dintr-un vis într-o nouă lumină ciudată”, este titlul dat de The Guardian, care a ilustrat materialul cu poză a bucuriei jucătorilor englezi de la golul doi reușit de Harry Kane.

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

Publicația Daily Mirror a titrat ”E timpul să visăm” și consideră că golurile lui Sterling și Kane deschid calea Angliei către finală. ”Anglia NU pierde în fața Germaniei / Te rog să ne spui că NU visăm”, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

Anglia visează frumos după victoria cu Germania

Financial Times a remarcat ”efortul lui Sterling” și scrie despre faptul că actuala națională a Angliei are ceva din ”spiritul formației din 1966 care a câștigat titlul mondial”, în timp ce Daily Telegraph a titrat ”În cele din urmă ceva ne-a înveselit” publicând o fotografie cu bucuria căpitanului Harry Kane.

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

Publicația I a dat titlul ”Lionhearts – Germania 2-0 / Anglia își învinge vechii rivali în thriller-ul de pe Wembley”, iar Daily Express a titrat ”Nu, este un vis! Chiar am învins Germania”.

Presa engleză calificare sferturi Euro 2020

În sferturile de finală, Anglia va întâlni Ucraina într-un meci ce va avea loc pe Stadio Olimpico din Roma, iar în cazul unui succes va reveni pe Wembley pentru o semifinală împotriva Cehiei sau a Danemarcei.

ADVERTISEMENT