Sport

Presa engleză exultă după Manchester City – PSG 2-1: ”Șmecheri de oraș”

Șocul serii din Champions League a fost Manchester City - PSG 2-1, iar victoria oamenilor lui Pep Guardiola a făcut ca presa engleză să scrie la superlativ.
25.11.2021 | 00:53
Presa engleza exulta dupa Manchester City  PSG 21 Smecheri de oras
ADVERTISEMENT

”Cetățenii” au reușit să întoarcă rezultatul, după ce Mbappe deschisese scorul în starul părții secunde. Sterling și Gabriel Jesus au fost eroii de pe Etihad Stadium.

În urma acestui rezultat, ambele formații au obținut calificarea în optimile de finală ale competiției, profitând de victoria celor de la Leipzig pe terenul lui Club Brugge.

ADVERTISEMENT

Presa engleză, plină de laude după Manchester City – PSG 2-1

Finalul întâlnirii Manchester City – PSG 2-1 a adus o bucurie de nedescris pentru fanii formației lui Pep Guardiola, iar presa engleză a exultat, considerând că finalista de anul trecut și-a depus candidatura pentru câștigarea trofeului în acest sezon.

”Șmecheri de oraș” a fost titlul dat de The Sun, care a făcut un joc de cuvinte din City (n.r. – ”oraș” în limba engleză). ”Trucurile de filme ale tridentului Messi – Mbappe – Neymar au fost umbrite de o echipă a lui City într-o formă fantastică.

ADVERTISEMENT

Așadar, aceasta nu a fost tocmai prestația pe care și-ar fi dorit-o Mauricio Pochettino, în cazul în care conducerea lui Manchester United avea nevoie de vreo convingere că argentinianul ar trebui să fie succesorul lui Solskjaer pe Old Trafford”, a mai scris sursa citată.

Insularii, râd de jocul parizienilor

Sub titlul ”Manchester City lansează un serios avertisment”, publicația Manchester Evening News scrie că ”Finaliștii de anul trecut se calificau oricum, deoarece Brugge a pierdut, dar și-au depus candidatura clară la trofeu, venind din spate pentru a învinge galaxia de la PSG.

ADVERTISEMENT

PSG s-a apărat cu un amestec de soliditate și disperare, în timp ce atacurile în valuri ale lui City izbucneau în zona careului. Dar faptul că Parisul avea acel trio remarcabil de talent de atac erau întotdeauna susceptibili de a face un miracol.

City a fost irezistibilă, iar Ilkay Gundogan a arătat de ce este unul dintre favoriții lui Pep Guardiola. Bernardo Silva a sfidat legile științei, în timp ce Riyad Mahrez și Joao Cancelo au desfăcut excelent jocul în benzi”.

ADVERTISEMENT

Messi și Neymar, criticați în Franța

În schimb presa franceză este mult mai precaută, în ciuda faptului că PSG este în optimi. ”Înfrângere cu gust de calificare”, a titrat L’Equipe. Victoria din tur a parizienilor părea să arate că ei sunt șefii în Champions League, dar după meciul de astăzi nu mai suntem așa siguri.

Dominată total de City, PSG a scos rareori capul și a ajuns logic să termine în genunchi meciul. Mai îngrijorător, echipa a părut tăiată mai mult ca niciodată la mijlocul terenului. Jucătorii ofensivi au fost dezinteresați de munca defensivă, în special Lionel Messi și Neymar”, a scris sursa citată.

”Parisul nu este încă la înălțime”, a fost titlul dat de Le Parisien. ”PSG se întoarce de la Manchester cu o singură veste bună: s-a calificat în fazele eliminatorii din Liga Campionilor datorită înfrângerii lui Bruges cu Leipzig. Dar nu prea a dat asigurări că ar putea face ceva uriaș în această competiție”, au notat jurnaliștii din Hexagon.

ADVERTISEMENT