Sport

Presa franceză, blândă cu jucătorii după remiza cu Ungaria: ”Fanii și căldura i-au încurcat”

Franța pleca mare favorită în meciul cu Ungaria, dar nu a scos decât o remiză, însă presa franceză le-a găsit circumstanțe atenuante jucătorilor.
19.06.2021 | 18:46
Presa franceza blanda cu jucatorii dupa remiza cu Ungaria Fanii si caldura iau incurcat
ADVERTISEMENT

Campioana mondială a trăit o spaimă uriașă la Budapesta, acolo unde a fost condusă de gazde, dar a smuls un punct cu reușita lui Antoine Griezmann.

Un succes în această întâlnire ar fi adus naționalei lui Didier Deschamps calificarea în optimile de finală la Euro 2020, dar petrecerea s-a amânat pentru duelul cu Portugalia.

ADVERTISEMENT

Remiza cu Ungaria, tratată cu seninătate de presa franceză

Deși remiza în fața mult mai modestei Ungaria este un rezultat dezamăgitor pentru reprezentativa ”cocoșului galic”, presa franceză nu a făcut o tragedie și a încercat, calculat, să vadă ce a dus la acest semieșec.

Cotidianul L’Equipe a titrat ”Albaștrii au smuls un punct” și notează faptul că vedetele de cinci stele ale lui Deschamps au fost neutralizate de jocul curajos al ungurilor și acum așteaptă duelul cu Portugalia pentru a-și asigura locul în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

”Între două șocuri cu Germania și Portugalia, acest meci împotriva Ungariei trebuia să fie cel mai accesibil. Dar nimic nu este prea ușor, mai ales pe o căldură foarte mare și într-un stadion în care cei 5.700 de fani francezi erau acoperiți de mulțimea oamenilor îmbrăcați în roșu.

Jucătorii unguri au fost băgați în transă de fanii gălăgioși, dar Franța a avut posesia și ocaziile, însă cel puțin în prima repriză atacanții noștri au arătat o ineficiewnță teribilă”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Care este cea mai mare grijă înaintea meciului cu Portugalia

”Albaștrii, ținuți sub control la Budapesta”, este titlul dat de publicația Le Figaro, care apoi au notat: ”O remiză dezamăgitoare care amână calificarea din această grupă. Acum, așteptăm meciul cu Portugalia”.

Le Parisien a titrat ”Franța a încetinit ritmul și amână calificarea”. ”Echipa lui Deschamps scoare doar un egal la Budapesta și acum, trebuie să provoace Portugalia pentru un loc în optimi. Totuși, băieții sunt într-o poziție bună în grupă”, a scris cotidianul din capitala Franței.

ADVERTISEMENT

”Franța oferă o remiză Ungariei”, este titlul oferit de Le Monde. ”Manipulați de niște unguri realiști, jucătorii noștri au reînviat după golul lui Griezmann și păstrează șanse de calificare. De remarcat este caracterul băieților care au revenit după ce gazdele au deschis scorul.

Elevii lui Deschamps au probleme când adversarul se apără jos și se aglomerează în fața careului, iar acest lucru este îngrijorător înaintea confruntării cu Portugalia”, a mai notat sursa citată.

Franța l-a pierdut în meciul de la Budapesta pe atacantul Ousmane Dembele. Jucătorul de 24 de ani al Barcelonei a intrat pe teren în minutul 57, însă a fost schimbat de Didier Deschamps în minutul 87. La ieșirea de pe teren, Dembele a acuzat ceva dureri la coapsă și a primit imediat îngrijiri medicale la marginea terenului.

ADVERTISEMENT