Sport

Presa franceză critică starurile lui PSG după remiza de la Leipzig: ”Au mers pe sârmă”

PSG a fost aproape de o victorie importantă pe terenul lui Leipzig, dar nemții au egalat în prelungiri din penalty și presa franceză vorbește despre frustrare.
04.11.2021 | 00:41
Presa franceza critica starurile lui PSG dupa remiza de la Leipzig Au mers pe sarma
ADVERTISEMENT

PSG a condus la pauză după ”dubla” lui Wijnaldum, dar s-a văzut egalată după penalty-ul transformat de Szoboszlai și a pierdut primul loc în Grupa A din Champions League.

De pasul greșit al parizienilor a profitat Manchester City care a trecut lejer de Club Brugge, scor 4-1, și s-a instalat la șefia clasamentului.

ADVERTISEMENT

Egalul scos de PSG la Leipzig nemulțumește presa franceză

Lipsită de Leo Messi, care a resimțit dureri după meciul de campionat cu Lille, PSG nu a reușit să scoată decât un 2-2 pe terenul lui RB Leipzig, iar presa franceză l-a criticat pe fundașul Presnel Kimpembe pentru faultul din care s-a acordat penalty-ul din finalul întâlnirii, dar și pe Kylian Mbappe pentru ocaziile ratate.

Sub titlul ”Dezamăgitor și frustrant”, cotidianul L’Equipe scrie că elevii lui Mauricio Pochettino ”au mers pe sârmă tot meciul” dând dovadă de multă inconstanță în joc, alternând momentele excelente pe fază ofensivă cu erori majore în defensivă.

ADVERTISEMENT

”În avantaj la pauză, datorită dublei lui Wijnaldum, PSG a irosit ocazii mari prin Mbappe. Apoi au vrut să păstreze avantajul, dar un penalty făcut de Kimpembe în prelungiri și transformat de Szoboszlai i-a oferit lui Leipzig primul punct în Champions League. Acest egal o costă primul loc pe PSG”, a mai scris sursa citată.

Inconsecvența, marea problemă a francezilor

Jurnaliștii de la Le Parisien sunt de părere că PSG nu a arătat că merită să plece cu toate cele trei puncte din Germania, iar titlul publicației este ”S-a întâmplat ce trebuia să se întâmple”.

ADVERTISEMENT

”Jucătorii lui PSG au fost inexistenți în startul partidei, dar apoi au avut o reacție minunată și au revenit cu golurile lui Georginio Wijnaldum din prima repriză. Elevii lui Pochettino au fost pe cât de realiști, pe atât de inconsecvenți în fața unui RB Leipzig insistent.

”Nemții au egalat cu un al doilea penalty primit în finalul partidei, iar Parisul a ratat ocazia de a face un pas mare spre calificarea în optimile de finală. Ei pierd chiar șefia Grupei A în urma succesului obținut de Manchester City împotriva lui Club Brugge”, a mai scris Le Parisien.

ADVERTISEMENT

PSG păstrează șanse mari de calificare

”PSG trebuie să se mulțumească cu un egal la Leipzig”, este titlul din Le Figaro. ”Paris poate avea regrete după ocaziile ratate, dar această remiză nu este furată de Leipzig, care a crezut până la final”, au mai scris jurnaliștii francezi.

Publicația Le Monde au titrat ”Parizienii trebuie să accepte egalul împotriva nemților”. ”PSG a intrat la pauză în avantaj după dubla lui Wijnaldum, dar un penalty evitabil în ultimele minute a permis Leipzig-ului să revină. PSG este încă într-o poziție bună pentru a se califica în optimile de finală”, a mai scris sursa citată.

În acest moment, PSG este pe locul secund în grupă, cu 8 puncte, unul mai puțin decât liderul Manchester City, dar patru peste ocupanta poziției a treia, Club Brugge. Francezii vor juca în etapa a 5-a pe terenul formației lui Pep Guardiola, partida fiind programată miercuri, 24 noiembrie.

ADVERTISEMENT