Fotbal international

Presa franceză exultă după startul lansat al naționalei lui Didier Deschamps: ”Les Bleus ai lui Giroud s-au bucurat”

Jurnaliștii francezi scot în evidență dubla lui Giroud, care l-a egalat pe Henry, dar și prestația lui Rabiot, pe care-l consideră omul esențial al echipei în fața Australiei.
23.11.2022 | 00:19
Presa franceza exulta dupa startul lansat al nationalei lui Didier Deschamps Les Bleus ai lui Giroud sau bucurat
Presa franceză exultă după startul lansat al naționalei lui Didier Deschamps: ”Les Bleus ai lui Giroud s-au bucurat”. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT

Ca și-n 2018, în Rusia, Franța a tras o sperietură în fața Australiei. Doar că atunci a fost 2-1, iar acum, la debutul la Cupa Mondială din Qatar, ”Les Bleus” au făcut scor, 4-1. Un succes care a risipit și temerile de la ultimul turneu pe care-l începeau din postură de campioni mondiali. Cel din 2002, de tristă amintire, în Hexagon.

”Rabiot: Patronul”, scrie L’Equipe, care nu uită însă de recordul egalat al lui Giroud

Jurnaliștii de la L’Equipe jubilează, desigur, după startul lansat al echipei lui Deschamps. Mai cu seamă că, da, startul de meci le-a dat emoții.

ADVERTISEMENT

În numai câteva secunde s-au ales cu lotul subțiat din nou, după accidentarea lui Lucas Hernandez, și deficit pe tabelă. Într-o zi în care Argentina a suferit un șoc cu saudiții, iar Danemarca, chiar în grupa francezilor, a remizat cu Tunisia.

”Adrien Rabiot a dat semnalul revirimentului”, scriu cei de la L’Equipe. Care au scos în evidență nu doar faptul că, printr-un gol și un assist la prima reușită a lui Giroud, a răsturnat situația.

ADVERTISEMENT

Ci și prin faptul că a făcut să nu se vadă absențele unor Pogba sau Kante. Motiv pentru care l-au și desemnat omul esențial al echipei, ”patronul”, într-o seară în care Giroud l-a egalat pe Thierry Henry în topul all-time al marcatorilor naționalei.

Desigur, cifra zilei a fost 51. Cea a numărului de reușite izbutite de Olivier. Care stabilește și un record. La 36 de ani și 54 de zile este cel ai vârstnic francez care înscrie la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii uimitori”

Le Monde apreciază că Les Bleus au uimit la startul cursei lor pentru Cupa Mondială. Însă nu uită să menționeze despre startul ratat. Și minutele în care a planat îndoiala că absențele de la mijlocul terenului, ori cea a lui Benzema, sunt obstacole puternice.

”’Down under’ este expresia pentru Australia a englezilor. Timp de douăzeci și cinci de minute, francezii au adus un omagiu acestei idei, fiind sub miza confruntării la revenirea la Cupa Mondială, patru ani după încoronarea din Rusia. Ulterior însă, echipa a găsit resursele pentru a pune la punct lucrurile”, scrie cotidianul amintit.

ADVERTISEMENT

Le Parisien a titrat ”Les Bleus ai lui Giroud s-au bucurat, dar l-au pierdut pe Hernandez din cauza unei accidentări”. Și jurnaliștii acestei publicații au scos însî în evidență prestația excelentă a lui Rabiot. Menționând că la debutul său la Cupa Mondială, mijlocașul lui Juventus a preluat rolul lui Pogba și este ”noul naș de la mijlocul terenului”.

ADVERTISEMENT
Tags: