Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Presa franceză jubilează după calificarea în semifinale la EURO 2024: ”Albaștrii au pus capăt blestemului penalty-urilor”

Presa franceză este în delir după ce naționala lui Didier Deschamps s-a calificat dramatic în faza semifinalelor la EURO 2024.
06.07.2024 | 06:19
Presa franceza jubileaza dupa calificarea in semifinale la EURO 2024 Albastrii au pus capat blestemului penaltyurilor
Presa franceză este în delir după ce naționala lui Didier Deschamps s-a calificat dramatic în faza semifinalelor la EURO 2024. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Franța a trecut de Portugalia la lovituri de departajare, după un meci încheiat 0-0 și în care ambele formații s-au temut mai mult de forța ofensivă a adversarului și a preferat să joace extrem de calculat.

Presa franceză salută calificarea în semifinale la EURO 2024

La scurt timp după ce Theo Hernandez a transformat penalty-ul decisiv ce a adus calificarea în semifinalele EURO 2024, presa franceză a explodat de bucurie pentru performanța reușit de naționala ”cocoșului galic”.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii au pus capăt blestemului penalty-urilor”, este titlul dat de site-ul 20minutes.fr, care amintește de faptul că Franța nu a mai câștigat la loteria loviturilor de departajare de la sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1998, împotriva Italiei. De atunci, francezii au pierdut de trei ori la penalty-uri, cu Italia în 2006, cu Elveția în 2021 și cu Argentina în 2022.

”Am reușit! Ce nebunie! În sfârșit, loteria penalty-urilor se întoarce cu fața la noi. Urmează Spania în semifinale. Să ne amintim că La Roja va trebui să se descurce fără Carvajal și Le Normand, suspendați, și probabil Pedri, accidentat”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii ating semifinalele după lovituri de departajare”, a titrat și RMC Sport, care amintește de seria nefastă avută de Franța în ultima perioadă la penalty-uri și a anunțat o semifinală de vis la Munchen împotriva Spaniei.

L’Equipe amintește de ineficiența Franței

Sub titlul ”Au livrat”, cotidianul L’Equipe a scris despre performanța uriașă reușită de naționala Franței, dar și despre faptul că a fost nevoită să se descurce în cele mai grele momente fără căpitanul Kylian Mbappe, ieșit accidentat.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii au executat excelent de la 11 metri și doar Joao Felix a ratat ținta făcându-l pe Mike Maignan și pe colegii săi să se îmbete de fericire. O semifinală epică împotriva Spaniei, care va fi lipsită de Dani Carvajal și Robin Le Normand, îi așteaptă acum pe 9 iulie.

Jucătorii lui Didier Deschamps, încă săraci în eficiență ofensivă la acest EURO, asigură cel puțin esențialul cu un bilet pentru semifinale împotriva Spaniei, tot fără să fi marcat vreun gol în timpul jocului”, a notat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Deși este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai bune echipe de pe continent, Franța nu este la nivelul său maxim. Și asta se vede și din lipsa eficacității. În grupe a marcat de două ori, un autogol și un penalty transformat de Mabppe, pentru ca în optimi cu Belgia să se impună tot cu un autogol.

Vino pe Insula Euro din Parcul Titan să urmărim împreună Euro 2024

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! În fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 6 iulie, la ora 21:00, va concerta Cabron. Evenimentul este susţinut de Betano și Hidroelectrica.

ADVERTISEMENT
2,90 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Spania - Franța de la EURO 2024