Sport

Presa franceză, la picioarele lui Kylian Mbappe după victoria zdrobitoare cu Kazahstan: ”Colosal. Monstruos. În apogeul carierei”

Franța s-a distrat cu Kazahstan, iar Kylian Mbappe a primit toate onorurile din partea presei franceze după ce a dat patru goluri și o pasă decisivă pentru Karim Benzema.
14.11.2021 | 00:41
Presa franceza la picioarele lui Kylian Mbappe dupa victoria zdrobitoare cu Kazahstan Colosal Monstruos In apogeul carierei
ADVERTISEMENT

Victoria cu 8-0 obținută de elevii lui Didier Deschamps pe Parc des Princes a venit după o prestație aproape de perfecțiune.

În urma acestui succes categoric, campioana mondială en-titre și-a asigurat calificarea pentru turneul final din Qatar, care se va desfășura la finalul anului 2022.

ADVERTISEMENT

Prestația lui Kylian Mbappe în meciul cu Kazahstan, lăudată de presa franceză

Naționala ”cocoșului galic” nu a avut nici cea mai mică emoție în partida de la Paris împotriva Kazahstanului și asta pentru că Kylian Mbappe a prins o seară magică și a marcat de patru ori, fiind lăudat la scenă deschisă de presa franceză.

Starul de la PSG devine primul jucător al naționalei Franței care înscrie patru goluri într-un meci oficial după o pauză de 63 de ani. Ultimul care reușea o asemenea performanță era legendarul Just Fontaine într-un meci cu RFG jucat la 28 iunie 1958.

ADVERTISEMENT

”Strălucitoare și spectaculoasă, echipa Franței a zdrobit Kazahstanul”, titrează Le Figaro. ”Într-o seară perfectă începută cu Marseillaise, continuată cu un vibrant omagiu adus victimelor atentatului din 13 noiembrie 2015 și cu întreaga echipă a Franței la înălțime, se va vorbi inevitabil despre un om mai mult decât ceilalţi pentru câteva zile.

Cu cele patru goluri reușite pe Parc des Princes, Kylian Mbappa a impresionat asistența la cea de-a 52-a sa selecție. A ajuns la 23 de goluri… la doar 22 de ani. Colosal. Monstruos. Prodigios. În apogeul carierei. Superlativele sunt atât de puține pentru omul care a martirizat biata apărare kazahă, incapabilă să-l reducă la tăcere”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Starul lui PSG scrie istorie la națională

Sub titlul ”Franța s-a calificat la Cupa Mondială după o mare victorie în fața Kazahstanului”, cotidianul L’Equipe l-a desemnat pe Mbappe omul meciului: ”Săptămânile trec, iar dureroasa amintire de la Euro 2020 când a ratat penalty-ul decisiv cu Elveția este tot mai departe pentru Kylian Mbappe.

Atacantul lui PSG a fost într-o seara magică în care nu a ratat nimic și a egalat recordul lui Just Fontaine. Și și-a înfrumusețat prestația cu un assist pentru Benzema”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Franța merge în Qatar datorită unui Mbappe antologic”, a titrat Le Parisien, care a continuat: ”Purtați de un Mbappe istoric și un Benzema autor al unei duble, ‘albaștrii’ au obținut calificarea la Mondialul din 2022 după ce au învins Kazahstanul cu 8-0”.

Mbappe vrea să câștige un nou titlu mondial

La finalul jocului, Kylian Mbappe a vorbit despre cât de mult și-au dorit jucătorii să obțină calificarea pentru a putea merge în Qatar să-și apere trofeul: ”Mingea este deja în vestiarul meu. Cel mai important lucru a fost calificarea.

Am vrut să avem șansele noastre să ne apărăm titlul, am făcut spectacol, oamenii s-au distrat și noi la fel. Ieri am marcat la antrenament cu capul, e o lovitură a sorții că am făcut-o și azi. Trebuie să visăm în continuare pentru că vrem să mergm în Qatar pentru a câștiga”.

ADVERTISEMENT