Fotbal international

Presa franceză, la picioarele lui Kylian Mbappe și Olivier Giroud după victoria cu Polonia: ”Geniali”

Kylian Mbappe și Olivier Giroud au adus victoria în fața Poloniei, iar presa franceză a scris la superlativ despre cei doi atacanți.
04.12.2022 | 19:36
Presa franceza la picioarele lui Kylian Mbappe si Olivier Giroud dupa victoria cu Polonia Geniali
Kylian Mbappe și Olivier Giroud au adus victoria în fața Poloniei, iar presa franceză a scris la superlativ despre cei doi atacanți. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Trupa lui Didier Deschamps s-a impus fără prea mari probleme cu 3-1 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, acolo unde va întâlni Anglia sau Senegal.

Kylian Mbappe și Olivier Giroud, ovaționați de presa franceză

Artizanii victoriei reprezentativei ”cocoșului galic” au fost Olivier Giroud și Kylian Mbappe, iar presa franceză nu a făcut rabat la superlative în ceea ce îi privește pe cei doi atacanți care au calificat campioana mondială în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

”Franța se califică în sferturile de finală cu genialii Mbappe și Giroud”, a titrat Le Figaro. ”Albaștrii înving Polonia cu golul record al lui Giroud și cu dubla lui Mbappe. Acum așteaptă să vadă peste cine vor da: Anglia sau Senegal.

După o primă repriză destul de insipidă, naționala lui Deschamps a căpătat putere și a reușit să treacă de niște polonezi prea limitați”, a mai scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Mbappe duce Franța în sferturi”, este titlul dat de Le Parisien, care notează: ”Grație unei duble a lui Kylian Mbappe și a unui gol reușit Oliver Giroud, Franța ajunge în al treilea sfert de finală consecutiv la un Mondial.

Mbappe, un adevărat fenomen în Franța

Cotidianul L’Equipe a titrat ”Grație unui imens Mbappe, Franța învinge Polonia”. ”Conduși de un fenomenal Kylian Mbappe, albaștrii au pedepsit Polonia în optimile de finală ale Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Uneori prea lenți în prima repriză, jucătorii lui Deschamps au părut anesteziați în fața polonezilor, care au ratat ocazii mari. Albaștrii și-au recăpătat simțurile grație unui gol al lui Giroud înainte de pauză, iar dubla fenomenalului Mbappe i-a pus la adăpost”, a scris celebra publicație din Hexagon.

Franţa se baza pe Karim Benzema pentru Cupa Mondială, însă accidentarea starului de la Real Madrid l-a ajutat pe Olivier Giroud să intre în istorie. Contra Poloniei, în optimile de finală, atacantul de 36 de ani a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei “cocoşului galic”.

ADVERTISEMENT

În minutul 44, Kylian Mbappe i-a pasat perfect lui Olivier Giroud, în careul leşilor, iar atacantul lui AC Milan l-a învins cu uşurinţă pe Wojciech Szczesny. Cu acest al treilea gol reușit la turneul final și al 52-lea din carieră, el l-a depășit în clasamentul ”all-time” pe Thierry Henry.

ADVERTISEMENT