Sport

Presa franceză, șocată de eliminarea campioanei mondiale de la Euro 2020: ”Incredibil, maiestuos, disperat! Deziluzie teribilă!”

Campioana lumii, Franța, a fost eliminată în optimile Euro 2020, după cel mai frumos meci de la Turneul Final.
29.06.2021 | 01:48
Presa franceza socata de eliminarea campioanei mondiale de la Euro 2020 Incredibil maiestuos disperat Deziluzie teribila
ADVERTISEMENT

Micuța națională a Elveției a reușit cea mai mare surpriză de la actualul Turneu Final al Campionatului European, în ultimul meci găzduit de Arena Națională.

Trupa lui Vladimir Petkovic le-a dat ceasurile peste cap vedetelor de sute de milioane de euro ale Franței, la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Luxul de a crede până la capăt în perfecțiunea elvețiană

Meciul dintre Franța și Elveția a avut un deznodământ demn de studii medicale amănunțite pentru prevenția infarctului.

Seferovic a deschis scorul după un sfert de oră și a tras semnalul de alarmă pentru Didier Deschamps și băieții lui. Totul părea să intre în normalitate în minutul 55 când Mehmedi a ratat de la punctul cu var, iar reacția ”cocoșilor” a fost imediată și scontată.

ADVERTISEMENT

Benzema a înscris de două ori în decurs de numai două minute (57, 59), iar Pogba a avut execuția serii în minutul 75. ”Sfârșitul” naționalei Elveției era cumva firesc, dacă Xaka și încă o dată Seferovic nu țineau neapărat să ofere celor 25.000 de spectatori un final nerecomandat cardiacilor.

Reprizele de prelungiri s-au scurs agonizant, pentru ambele oponente, și s-a ajuns la loteria loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

”Ceasurile elvețiene” n-au rămas fără baterii. Cu regularitatea unui metronom, Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas și Mehmedi, au dat startul numărătorii inverse pentru Franța, la Euro 2020.

Ratarea lui Kylian Mbappe, la ultima execuție, din seria de cinci, a fost doar o confirmare că elvețienii nu au inventat luxul, dar l-au ridicat la rang de artă.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a ucis visul unei națiuni

Eliminarea campioanei mondiale i-a șocat pe jurnaliștii francezi. Titlurile principalelor ziare și platforme de sport din Hexagon spun totul despre dezamăgirea pe care națiunea franceză a trăit-o.

”Regrete Eterne! Deziluzie uriașă pentru Les Bleus! Campionii mondiali au fost eliminați în optimile de finală de Elveției după un meci nebunesc, încheiat la penalty-uri”, a titrat eurosport.fr, ilustrând articolul cu o imagine a lui Kylian Mbappe, deznădăjnuit.

”Deziluzie teribilă pentru albaștrii! Lovitura ratată de Kylian Mbappé a încheiat prematur aventura oamenilor lui Didier Deschamps la Euro 2020”, au supralicitat Le10sport, avându-l în prim-plan pe același Mbappe.

”A fost incredibil, maiestuos, extraordinar, disperat! Franța, eliminată de Elveția, la penalty-uri, după un meci nebunesc”, au punctat cei de la L’Equipe.

”Euro s-a terminat pentru echipa Franței! Kylian Mbappé împotriva lui Yann Sommer 0-1”, a nota fotball365.fr.

În sferturile de finală Elveția va înfrunta Spania, echipă calificată și ea la capătul unui meci dramatic, contra Croației.

ADVERTISEMENT