Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Presa franceză taie în carne vie după ratarea calificării în finala EURO 2024: ”Fantomaticul Mbappe”

Presa franceză nu s-a ferit de cuvinte dure după ce naționala lui Deschamps a ratat calificarea în finala EURO 2024, iar unul dintre cei mai criticați a fost Kylian Mbappe.
10.07.2024 | 00:31
Presa franceza taie in carne vie dupa ratarea calificarii in finala EURO 2024 Fantomaticul Mbappe
Presa franceză nu s-a ferit de cuvinte dure după ce naționala lui Deschamps a ratat calificarea în finala EURO 2024, iar unul dintre cei mai criticați a fost Kylian Mbappe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Franța a fost învinsă de Spania, scor 1-2, în semifinala de pe Allianz Arena din Munchen. Kolo Muani a deschis scorul rapid, dar ibericii au întors rezultatul în doar 4 minute prin Yamal și Dani Olmo.

Tristețe în presa franceză după ratarea calificării în finala EURO 2024

Imediat după încheierea semifinalei de la EURO 2024, presa franceză a scris despre ratarea calificării trupei lui Didier Deschamps și a recunoscut că Spania a meritat din plin să meargă în finala de la Berlin.

ADVERTISEMENT

”Nicio minune, nicio finală… Fantomaticul Mbappe”, este titlul dat de site-ul 20minutes.fr, care recunoaște cu mult fair-play dominația Spaniei. ”Felicitări Spaniei, care merită din plin acest loc în finală. La Roja și-a câștigat toate meciurile de la EURO și dezvoltă un joc atractiv, amplificat de minunea Lamine Yamal, autorul unui gol fantastic.

Albaștrii nu vor merge în finală. În ciuda deschiderii scorului devreme, francezii au fost prea timizi și au suferit împotriva La Roja, care a inversat scorul datorită lui Yamal și Olmo! Spania va înfrunta în finală Anglia sau Olanda”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii eliminați în semifinalele EURO”, titrează Le Parisien, care a notat: ”Echipa Franței a pierdut împotriva Spaniei și nu va juca în finala EURO. Albaștrii deschiseseră scorul datorită lui Randal Kolo Muani, dar au primit două goluri de la Yamal și Olmo în patru minute”.

Francezii, nedumeriți de faptul că Griezmann nu a fost titular

Sub titlul ”Întoarsă de Spania, echipa Franței este eliminată de la EURO”, cotidianul L’Equipe a scris: ”Albaștrii nu vor vedea Berlinul. Întorși în patru minute de Spania, după ce au condus cu 1-0 din start, oamenii lui Didier Deschamps nu au găsit niciodată resursele pentru a prelua controlul meciului.

ADVERTISEMENT

Fără idee sau varietate, în lipsa lui Antoine Griezmann în echipa de start, francezii nu au reușit să străpungă o apărare spaniolă oricât de întinsă a fost. Franța încheie turneul final cu un singur gol marcat din acțiune, după un penalty și două autogoluri”.

”Albaștrii se opresc în semifinale. La Roja merge la Berlin”, este titlul dat de RMC Sport. ”După ce a condus rapid, Franța s-a prăbușit de două ori în patru minute în prima repriză. Tricolorii au forțat în actul secund, dar La Roja a gestionat perfect ritmul”, a notat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Lamine Yamal a fost cel mai bun jucător de pe teren, iar puștiul minune al Spaniei a stabilit un nou record. La 16 ani și 362 de zile, el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale continentale, depășindu-l pe elvețianul Johan Vonlanthen, care a marcat tot într-un meci contra Franței, dar în 2004, la 18 ani și 141 de zile.

ADVERTISEMENT
4,05 este cota Betano pentru „X solist și peste 1,5 goluri” la Olanda - Anglia de la Euro 2024