News

Presa germană, critici dure pentru Klaus Iohannis după criza politică din țară: ”Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite”

Klaus Iohannis este criticat dur de presa germană după ultimele mișcări făcute pe scena politică din țară. Jurnaliștii nemți spun că președintele român, recent câștigător al premiului Carol cel Mare, ar fi pe ”căi greșite”.
24.10.2021 | 10:01
Presa germana critici dure pentru Klaus Iohannis dupa criza politica din tara Castigatorul premiului Carol cel Mare pe cai gresite
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis se implică tot mai evident în lupta politică din țară. Președintele a jucat un rol important în criza din coaliție, iar acum a surprins opinia publică după ce l-a nominalizat premier pe Nicolae Ciucă cu un posibil sprijin al PSD, partidul demonizat de șeful statului în ultimii ani.

După ultimele mișcări făcute de Iohannis, nemții de la Frankfurter Allgemeine Zeitung i-au alocat acestuia o pagină întreagă în care îl pun la zid pentru comportamentul său față de actorii politici.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, criticat de presa germană după ultimele mișcări politice din România

În primăvara lui 2020, Klaus Iohannis era criticat dur de presa din Germania după derapajul său la adresa maghiarilor. Președintele a avut atunci o ieșire în care a acuzat PSD-ul că ”ajută ungurii să fure Ardealul”.

Liderul de la Cotroceni revine acum în vizorul nemților, după mutările sale extrem de ciudate pe scena politică.

ADVERTISEMENT

”Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite” este titlul unui articol publicat în această săptămână de Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie G4Media.

În  rândurile acestui material, jurnaliștii germani constată cu uimire că Iohannis nu pare să se dea în lături de la apropierea de adversarii săi corupți de odinioară.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii germani îi reamintesc lui Iohannis de războiul cu PSD, dat acum uitării

În urmă cu doar un an, aproape săptămânal, președintele României ataca acid PSD-ul, pe care-l numea principalul responsabil pentru criza politică și sanitară din țară.

Jurnaliștii din Germania îi reamintesc lui Iohannis acest aspect, că înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2020 arăta cu degetul spre PSD drept principalul său dușman și vorbea despre un ”război” care trebuia purtat împotriva PSD.

ADVERTISEMENT

În materialul presei germane se scrie și că Iohannis este acum cel care i-ar putea ajuta pe cei de la PSD să obțină din nou puterea. Potrivit publicației, acest lucru a devenit ”evident” încă din septembrie, după demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției.

Nicolae Ciucă, un devotat al lui Klaus Iohannis

În articolul din publicația germană se vorbește și de posibilul viitor șef al guvernului, Nicolae Ciucă, fost șef de stat major al armatei. Despre omul impus de Iohannis, nemții spun că are ”puțină experiență dar ar fi devotat președintelui”.

”Întrucât lui Ciucă îi lipsește majoritatea necesară fără voturile lor, singura opțiune este un guvern minoritar tolerat de PSD. Este probabil ca PSD să plătească un preț scump în schimbul acestei concesii”, se scrie în articol.

Jurnaliștii nemți subliniază că USR va fi lăsat în afara guvernului iar singura opțiune pentru a obține majoritatea rămâne un guvern minoritar tolerat de PSD.

De asemenea, în articolul din Frankfurter Allgemeine Zeitung se mai punctează faptul că România așteaptă 29,2 miliade de euro de la UE, prin Planul Național de Dezvoltare și Reziliență (PNRR), iar prima tranșă ar trebui să vină în curând.

ADVERTISEMENT