Fotbal international

Presa germană vede deja naţionala lor U21 în finală. “Românii nu sunt susceptibili să se apropie de valoarea naţionalei germane”

25.06.2019 | 11:59
Presa germana vede deja nationala lor U21 in finala Romanii nu sunt susceptibili sa se apropie de valoarea nationalei germane

Presa germană scrie despre semifinala care va avea loc joi, de la ora 19:00, la Bologna, între naţionala Under 21 a ţării lor şi tricolorii conduşi de Mirel Rădoi. Germanii se bucură că au în faţă un adversar care nu este Anglia sau franţa şi deşi pomenesc despre talentul lui Ianis Hagi şi a altor jucători români concluzia celor de la Kicker este una de clară superioritate.

“Românii nu sunt susceptibili, din nici un punct de vedere să se apropie de valoarea unsprezecelui german, dar au de partea lor un as important, miile de suporteri, care au creat la toate meciurile o atmosferă incredibilă, punând uriaşă presiune pe adversar şi purtând propriii jucători spre rezultate puţin aşteptate”.

Amplul material din Kicker, sub titlul Moştenirea lui Hagi îl are în centrul atenţiei pe fiul lui Gică Hagi. Şi pentru a exemplifica asupra talentului uriaş al lui Ianis, este redată pe larg faza din minutul 68 al meciului cu Franţa, cu acea pasă uluitoare dată de Hagi pentru Puşcaş, care l-a lăsat pe vârful lui Palermo singur cu portarul Bernardoni.

presa germană. Fragmentul unde scrie că tricolorii nu au valoarea echipei germane

Pentru cunoscuta publicaţie germană naţionala României se cam reduce la talentul lui Ianis Hagi şi la aportul fantastic al tribunelor. Mai sunt amintiţi portarul Ionuţ Radu, favoritul suporterilor, fundaşul Alexandru Paşcanu, aripa Florinel Coman şi vârful George Puşcaş ca fiind jucători care trebuie urmăriţi cu atenţie.

Deşi România a făcut meciuri foarte bune cu adversari deosebit de puternici în grupă, o grupă net superioară ca grad de dificultate faţă de cea a Germaniei, jurnaliştii de la Kicker nu văd alt rezultat în semifinală decât victoria actualei campioane europene, pregătită de Stefan Kuntz, o naţională mult prea puternică şi bine compartimentată pentru a fi oprită chiar şi cu elanul fantastic dat de tribune românilor.

Iar Bild se întreabă cum ar putea o echipă cu valoare de piaţă de aproape 60 de milioane de euro să oprească un adversar a cărui cotă la general este de 312 milioane euro, uitând că Anglia şi Franţa au şi ele cote de peste 300 de milioane euro şi totuşi nu au putut bate naţionala de nici 60 de milioane euro!

3.70 este cota la Betano pentru calificarea României în finala Euro 2019

Tags: