Sport

Presa germană iese la atac după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur: ”Scandal! Lewandowski doar al doilea”

Lionel Messi și-a trecut în palmares al șaptelea Balon de Aur, dar succesul său este contestat vehement de presa germană care este de părere că trofeul ar fi trebuit să ajungă la Robert Lewandowski.
30.11.2021 | 00:04
Presa germana iese la atac dupa ce Lionel Messi a castigat Balonul de Aur Scandal Lewandowski doar al doilea
ADVERTISEMENT
29-11-2021
22:36

Două legende ale fotbalului german, reacții acide

Doi dintre cei mai titrați fotbaliști germani din toate timpurile, Lothar Matthaus și Oliver Kahn, s-au declarat dezamăgiți de faptul că Robert Lewandowski nu a câștigat Balonul de Aur 2021.

”Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători, niciunul nu merita acest trofeu ​​la fel de mult ca Lewandowski”, a spus Matthaus, campion mondial în 1990, acum consultant pentru Sky Germania.

”Lewandowski ar fi meritat Balonul de Aur la fel de mult ca și trofeul de cel mai bun atacant, pentru că de ani de zile a evoluat la cel mai înalt nivel. Felicitări, totuși, lui Lionel Messi! Chiar și fără Balonul de Aur, Lewy a ajuns de mult în Olimpul marilor fotbaliști. Va fi în continuare un candidat la Balonul de Aur și în anii următori”, a afirmat Kahn.

Argentinianul este cel mai titrat fotbalist al momentului, iar la gala desfășurată la Paris i-a învins pe atacantul polonez de la Bayern Munchen și pe Jorginho, campionul european cu naționala Italiei.

Superstarul de la PSG a purtat o ținută care a creat multă vâlvă. Fotbalistul, cât și cei trei băieți ai săi, Thiago (născut 2012), Mateo (2015) și Ciro (2018), au purtat tuxedo. Tatăl, unul made-to-measure Armani, iar cei mici, din colecția Armani Junior. Nici de această dată însă, nu au dispărut elementele menite să nască discuții.

ADVERTISEMENT

Balonul de Aur câștigat de Lionel Messi a scandalizat presa germană

Faptul că Lionel Messi a câștigat din nou Balonul de Aur a deschis multe discuții contradictorii, iar presa germană face un scandal monstru considerând că trofeul ar fi trebui să ajungă la Robert Lewandowski.

Nici chiar argentinianul nu se aștepta să câștige Balonul de Aur 2021 și a avut un mesaj pentru marele învins al serii, atacantul polonez de la Bayern Munchen: ”Vreau să-i spun lui Robert Lewandowski că este o onoare să lupt alături de el. Meritai Balonul de Aur anul trecut. Toată lumea a fost de acord. Sper că ți-l vor da să-l ai acasă pentru că îl meriți”.

ADVERTISEMENT

Mesajul plin de fair-play al lui Messi nu i-a îndulcit pe jurnaliștii nemți, iar Bild a titrat: ”Scandal electoral! Lewandowski doar al doilea” și a notat faptul că Messi l-a devansat pe polonez cu 33 de puncte.

Iar clubul Bayern Munchen a scris pe contul de Twitter: ”Pentru noi ești încă cel mai bun, Robert Lewandowski! Felicitări lui Lionel Messi pentru Balonul de Aur”.

ADVERTISEMENT

Succesul argentinianului, așteptat de presa internațională

Presa internațională elogiază succesul lui Lionel Messi și sunt de părere la unison că argentinianul a meritat trofeul. ”De neînvins” a titrat cotidianul francez L’Equipe, care a scris: ”Câștigător al Copei America în această vară și în centrul unei plecări neașteptate la PSG, argentinianul este acum de șapte ori câștigător al trofeului. Autor a doi ani de excepție, Robert Lewandowski eșuează pe locul secund”.

”Messi și Alexia Putellas, câștigători ai Balonului de Aur 2021”, este titlul din Marca. ”Lionel Messi a făcut ceea ce era de așteptat și a câștigat al șaptelea Balon de Aur, învingându-i pe Robert Lewandowski și Jorginho”, au scris spaniolii.

ADVERTISEMENT

Messi, legendă în toată lumea

Sub titlul ”Lionel Messi câștigă pentru a șaptea oară, Cristiano Ronaldo a căzut pe locul șase”, publicația britanică The Sun consfințește faptul că argentinianul este mai titrat decât rivalul său portughez. ”Încă o seară superbă pentru unicul Messi. Club nou, țară nouă, dar unele lucruri nu se schimbă niciodată… Pur și simplu cel mai bun”, a scris sursa citată.

”Întotdeauna Messi” este titlul dat de cotidianul italian Gazzetta dello Sport. ”Se termină așa cum era de așteptat, fără surprize. Leo Messi triumfă pentru a șaptea oară, învingându-l pe rivalul său Cristiano Ronaldo, doar pe locul șase.

Lewandowski a venit al doilea, dar cu siguranță ar fi triumfat dacă în 2020 Covid nu ar fi obligat organizatorii să nu acorde Balonul de Aur”, au mai scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT