Fotbal intern

Presa germană îl remarcă pe Florin Niță: ”I-a înnebunit pe atacanții noștri”

29.03.2021 | 10:59
Presa germana il remarca pe Florin Nita Ia innebunit pe atacantii nostri
Presa germană s-a arătat nemulțumită de ineficacitatea echipei lui Joachim Low în partida cu România din preliminariile CM 2022 și îl laudă pe poartul Florin Niță pentru paradele avute în fața atacanților nemți. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Presa germană s-a arătat nemulțumită de ineficacitatea echipei lui Joachim Low în partida cu România din preliminariile CM 2022 și îl laudă pe poartul Florin Niță pentru paradele avute în fața atacanților nemți.

”Tricolorii” au fost învinși de nemți, scor 0-1, într-o partidă controlată autoritar de oaspeți și în care doar paradele de excepție ale lui Niță au făcut ca scorul să nu ia proporții.

ADVERTISEMENT

De altfel, goalkeeperul de la Sparta Praga a și primit  cea mai mare notă din partea FANATIK, el fiind urmașul de drept al lui Ciprian Tătărușanu în formația noastră.

Florin Niță, remarcatul presei germane

Formația pregătită de Joachim Low și-a creat o mulțime de ocazii pe Arena Națională, dar ineficacitatea atacanților și paradele lui Florin Niță a făcut ca scorul să nu ia proporții, iar presa germană a taxat ratările favoriților. ”Extraordinar Niță! Portarul i-a înnebunit pe atacanții noștri”, a scris publicația Bild.

ADVERTISEMENT

Într-un material cu titlul ”Băieți, tot ce trebuia să faceți era să marcați!”, sursa citată scrie: ”În privința rezultatelor, turul de despărțire al lui Jogi Low merge bine. 3-0 cu Islanda și 1-0 cu România. Dar, la București, a trebuit să tremurăm fără motiv pe final, în ciuda unei superiorități clare: 66% posesie și 18-8 la șuturi”.

”Am arătat bine pe alocuri, dar trebuie să marcăm. Toate șansele au fost irosite. Kimmich, Goretzka, Gnabry, Gundogan și Werner au eșuat în fața puternicului goalkeeper Niță. Problema lui Jogi: îi lipsește un atacant cu sânge rece.

ADVERTISEMENT

Gigantul din Bundesliga, Robert Lewandowski, ar fi înscris trei goluri într-o partidă de genul. Din fericire, Neuer a apărat mingea lui Pușcaș în minutul 88 și ne-a asigurat victoria. În minutul 90, Stanciu a șutat în plasa laterală. În rest, Manuel Neuer a avut o seară liniștită”, a mai notat Bild.

Organizarea defensivă și disciplina, atuurile României

”Germania a învins România cu 1-0, dar a avut nevoie de puțin noroc pe final. Ocaziile aproape că s-au răzbunat. Nu mai lipsea mult, iar Germania putea fi penalizată. Mai întâi, Pușcaș a ajuns într-o poziție promițătoare, dar a șutat pe centru, iar apoi Stanciu a trimis în plasa laterală.

ADVERTISEMENT

Au fost ultimele ocazii ale unui meci care s-a jucat, în restul lui, la o singură poartă. Germanii au ratat multe ocazii și nu au reușit să decidă meciul mai devreme. Mai ales la începutul reprizei secunde au fost multe șanse – Goretzka (50), Gnabry (58), Gundogan (60) și Sane (63) nu au reușit”, a scris și Kicker.

”Duminică, la București, selecționata de fotbal a Germaniei a avut probleme cu o virtute românească care nu a fost anunțată de antrenorul naționalei. Organizarea defensivă și disciplina au fost principalele atuuri ale României împotriva echipei lui Low, pentru o lungă perioadă de timp.

Nu au avut resursele necesare pentru a găsi drumul către gol. Doar Serge Gnabry a înscris, în prima repriză, după ce a fost servit excelent de Kai Havertz”, a notat Frankfurter Allgemeine Zeitung.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,28 este cota pentru „se va marca în minutul: 76+” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT