Fotbal international

Presa internațională a reacționat la verdictul UEFA, în cazul lui Colțescu și Șovre: „Fără discriminare!”

11.02.2021 | 17:38
Presa internationala a reactionat la verdictul UEFA in cazul lui Coltescu si Sovre Fara discriminare
Presa internațională a reacționat la verdictul UEFA, în cazul lui Colțescu și Șovre: „Fără discriminare!”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Scandalul de rasism în care au fost implicați arbitrii români Octavian Șovre și Sebastian Colțescu se apropie de final. UEFA a anunțat că cei doi nu sunt vinovați de discriminare, iar presa din Europa a reacționat imediat. 

Forul continental a ajuns la concluzia că formularea „ăla negru” folosită de Sebastian Colțescu și Octavian Șovre pentru a-l identifica pe Pierre Webo la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir nu este una rasistă.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la cotidianele importante din veestul Europei și din Turcia au anunțat știrea și au punctat că ipoteza rasismului a fost exclusă de UEFA.

Presa internațională a reacționat la verdictul UEFA, în fazul lui Colțescu și Șovre

Scandalul de rasism izbucnit în decembrie 2020, pe parcursul partidei dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, a făcut înconjurul lumii și a stârnit reacții care mai de care mai virulente. Oamenii au fost divizați și s-a așteptat decizia UEFA, care a venit în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Verdictul a fost unul favorabil pentru Sebastian Colțescu și Octavian Șovre, cei doi fiind scăpați de acuzațiile de rasism. Presa internațională nu a ratat ocazia de a menționa acest subiect printre titlurile sale, iar reacția a fost una mai degrabă una de surprindere

„Sebastian Colțescu va scăpa de sancțiuni, după scandalul de la PSG – Istanbul Bașakșehir. Ancheta UEFA a exclus deja ipoteza referitoare la rasism”, scriu francezii de la RMC Sport. În același timp, italienii de la Gazzetta dello Sport anunță că evenimentele de la Paris au fost „Fără discriminare, iar Colțescu nu este rasist”.

ADVERTISEMENT

Agenția ce a orchestrat și o investigație ce a avut ca subiect situația de la Dinamo, Balkan Insight, a analizat și subiectul cazului de rasism. „UEFA nu consideră că arbitrul Sebastian Colțescu este vinovat de rasism, concluzionând că termenul „negru” din România se traduce prin „black” (n.r. negru în engleză), nu „negro”, și nu are conotații negative”.

Turcii de la Sabah au scris și ei despre decizia UEFA, notând că „Sebastian Colțescu nu va fi pedepsit în cazul de rasism împotriva lui Pierre Webo”.

ADVERTISEMENT