Sport

Presa internațională deplânge decesul lui Franz Beckenbauer: ”A murit Împăratul!” Mesajul lui Leo Messi

Vestea decesului lui Franz Beckenbauer a făcut imediat înconjurul lumii, iar presa internațională a acordat spații ample pentru a-și lua la revedere de la fostul mare fotbalist.
08.01.2024 | 21:26
Presa internationala deplange decesul lui Franz Beckenbauer A murit Imparatul Mesajul lui Leo Messi
Vestea decesului lui Franz Beckenbauer a făcut imediat înconjurul lumii, iar presa internațională a acordat spații ample pentru a-și lua la revedere de la fostul mare fotbalist. Sursă foto: kleinezeitung.at
ADVERTISEMENT
08-01-2024
19:31

Cum a reacționat Messi după moartea lui Beckenbauer

Moartea lui Franz Beckenbauer nu a trecut neobservat nici printre actualii fotbaliști, iar Leo Messi a făcut o postare pe rețelele de socializare.

Starul argentinian a urcat o fotografie pe contul de Instagram cu legendarul jucător german la care a scris literele ”QEPD”, o abreviere pentru ”Que en paz descanse” (n.r. – Odihnește-te în pace).

Presa deces Franz Beckenbauer

 

Legendarul fotbalist german s-a luptat cu o boală necruțătoare, care însă l-a răpus la 78 de ani. În ciuda faptului că anunțul morții a fost făcut luni, ”Kaiserul” s-a stins din viață duminică, 7 ianuarie.

Decesul lui Franz Beckenbauer a marcat presa internațională

Vestea tragică a decesului lui Franz Beckenbauer a îndoliat lumea fotbalului, iar presa internațională a scris despre pierderea uriașă pe care o înregistrează ”sportul rege” odată cu trecerea în neființă a uriașului jucător german.

ADVERTISEMENT

”A murit Împăratul”, a titrat publicația germană Bild, care a notat: ”Germania își ia rămas bun de la cel mai mare fotbalist al său. Beckenbauer a devenit campion mondial ca jucător în 1974 și ca antrenor în 1990. A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Bayern și fost cel care a pus bazele organizării Cupei Mondiale din 2006 în Germania.

Franz Beckenbauer s-a retras de multă vreme din viața publică. Moartea fiului său Stephan în 2015 și zvonurile despre beneficiile ilicite obținute de pe urma Cupei Mondiale din 2006 l-au afectat. De atunci, sănătatea lui a scăzut și ea. Infarct ocular, operații cardiace, plus boala Parkinson asociată cu demență. Împăratul a suferit foarte mult. Acum a murit înconjurat de familia lui”.

ADVERTISEMENT

Titlul din magazinul Kicker este ”Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, a murit la 78 de ani”. ”Se știa de mult că Beckenbauer nu se simte bine. Sfârșitul se apropia. Germania deplânge pierderea celei mai mari personalități fotbalistice”, a scris sursa citată.

”Cea mai mare legendă a fotbalului german a murit duminică, la vârsta de 78 de ani”, a precizat Sky Sports Germania, în timp ce Spiegel a scris: ”Libero, campion mondial, ‘împărat’: legenda fotbalului german Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani”.

ADVERTISEMENT

Matthaus, șocat la aflarea tragicei veștii

Sub titlul ”A murit Franz Beckenbauer, legenda de la Bayern Munchen și a fotbalului mondial”, cotidianul spaniol Marca a notat: ”La revedere unei legende a fotbalului. Franz Beckenbauer, ‘Kaiserul’ a murit la vârsta de 78 de ani. Libero istoric, este recunoscut drept unul dintre cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor”.

”Adio legendei fotbalului, adio Kaiserului”, au titrat italienii de la Gazzetta dello Sport, în timp ce jurnaliștii francezi de la L’Equipe au notat sec: ”Kaiserul a murit”. Titlul dat de britanicii de la The Sun este ”R.I.P. Der Kaiser”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional german Lothar Matthaus s-a arătat șocat de vestea morții lui Franz Beckenbauer, în ciuda faptului că se știa de mai multă vreme că starea sănătății acestuia este precară.

”Șocul este profund, cu toate că știam că Franz nu se simțea bine. Moartea lui este o pierdere pentru fotbal și pentru Germania în ansamblu. A fost unul dintre cei mai mari jucători și antrenori, dar un campion și în afara terenului.

Franz a fost o personalitate remarcabilă nu numai în fotbal și s-a bucurat de recunoaștere mondială. Toți cei care l-au cunoscut știu ce persoană grozavă și generoasă a fost Franz. Ne-a părăsit un prieten bun. Îmi va fi dor de el – ne va fi dor de el tuturor!”, a declarat Matthaus.

”Îmi pare foarte rău să aud că Franz Beckenbauer s-a stins din viață. Unul dintre marii sportivi ai jocului nostru. Der Kaiser a fost cel mai frumos fotbalist care a câștigat totul cu grație și farmec”, a transmis fostul internațional englez Gary Lineker la aflarea tragicei vești.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Dispariție misterioasă" a unui model de talie internațională, imediat după ce noul iubit s-a convertit la islam
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde