Fotbal intern

Presa internaţională după Backa Topola – FCSB. „Una dintre cele mai nebune partide din istorie!”

18.09.2020 | 11:28
Presa internationala dupa Backa Topola  FCSB Una dintre cele mai nebune partide din istorie
ADVERTISEMENT

La Senta, într-o micuţă localitate din Serbia, s-a scris joi seară una dintre cele mai nebune pagini din istoria Europa League şi a cupelor europene de-a lungul timpului. Backa Topola, la debutul ei european, a terminat la egalitate cu FCSB la un scor care face parte frecvent din lumea tenisului şi nu a fotbalului, 6-6, calificarea bucureştenilor fiind decisă după loviturile de departajare.

Un astfel de meci, cu o desfăşurare ireală, cu penalty, cartonaşe roşii, răsturnări de scor, egalări în inferioritate de doi oameni, plus ingredientele finale de la punctul cu var, nu avea cum să treacă neobservat pentru presa internaţională şi, fireşte, pentru cea din Serbia.

ADVERTISEMENT

Partida de la Senta, de pe stadionul aproape sătesc, unde Backa Topola a ţinut să se joace meciul în loc de capitala Belgrad, a devenit imediat subiect pentru marile publicaţii de prestigiu de pe continent, care în ediţiile online au comentat evenimentele petrecute în Serbia.

Francezii, uluiţi de răsturnările de scor de la Backa Topola – FCSB

Astfel, francezii de la L’Equipe au notat despre acest meci: „Backa Topola a fost aproape de o performanță senzațională, luptând până la capăt deși juca zece contra 11 și apoi nouă contra 11.

ADVERTISEMENT

Scenariul s-a răsucit nebunește în prelungiri. Steaua a condus de două ori și a fost mereu egalată. 6-6. Totul s-a decis la penaltyuri. Dennis Man, autorul unei triple, a înscris golul decisiv al românilor”. 

Şi Gazzetta dello Sport a scris despre meci

Şi Gazzetta dello Sport s-a oprit asupra meciului de la Senta la foarte puţin timp după încheierea epicei partide. „Absurd la Topola! La pauză, părea un meci liniștit. Backa Topola a condus cu 2-1 pe FCSB, pentru ca în 63′ să se facă 3-3, iar 93′ oaspeții să preia conducerea datorită autogolului adversarului. 

ADVERTISEMENT

E gata? Deloc. Mijlocașul Sasa Tomanovic a marcat 4-4 în minutul 94: prelungire. FCSB a completat apoi revenirea, ajungând la 5-6 cu încă două goluri, dar la 117 ‘Tomanovic a prelungit din nou jocul.

FCSB a câștigat la penalty-uri, dar scorul (6-6 după prelungiri, 10-11 după șuturi de la unsprezece metri) trebuie amintit”.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai nebune meciuri din istorie

Presa din Serbia a comentat meciul, scoţând în evidenţă eroismul echipei locale, care deşi debuta în cupele europene, a găsit incredibile resurse de a trimite jocul la loteria loviturilor de departajare cu un gol de 6-6 marcat în nouă oameni.

Publicația RTV din Vojvodina, scrie că: „La Zenta s-a jucat unul dintre cele mai nebune meciuri din istorie! Backa Topola a fost eliminată după un meci cu 12 goluri și două cartonașe roșii. FCSB a evoluat fără 9 fotbaliști, care au fost infectați cu COVID-19. Întregul staff este de asemenea infectat.

FCSB va juca cu Slovan Liberec în turul următor, în timp ce Backa Topola iese cu fruntea sus din prima aventură europeană. Gazdele au rezistat incredibil în 9 oameni, reușind să înscrie două goluri”.

ADVERTISEMENT