Sporturi

Presa internaţională e la picioarele Biancăi Andreescu după ce a ajuns în finala de la Auckland: “Noua senzaţie a tenisului mondial”

05.01.2019 | 14:15
Presa internationala e la picioarele Biancai Andreescu dupa ce a ajuns in finala de la Auckland Noua senzatie a tenisului mondial

Ce scrie presa internaţională despre Bianca Andreescu şi succesul ei la Auckland. Bianca Andreescu a avut parte de o săptămână de vis la Auckland, în Noua Zeelandă. Ea s-a calificat în prima ei finală de turneu WTA şi are şansă să cucerească primul titlu în circuitul profesionist de tenis. Pe lângă reuşitele de pe teren, Bianca a dat lovitura şi pe plan financiar, iar presa din toată lumea scrie despre “isprăvile” sportivei de doar 18 ani din Canada.

Jucătoarea de origine română va evolua în ultimul act la Auckland în compania sportivei din Germania, Julia Goerges, campioana en-titre la turneul din Noua Zeelandă. Bianca a reuşit să elimine nume importante de la această competiţie, de pildă Caroline Wozniacki şi Venus Williams. Cele mai mari publicaţii ale lumii au notat despre performanţa ocuapantei locului 152 WTA.

Presa internaţională e la picioarele Biancăi Andreescu după succesul de la Auckland

“Noua senzaţie a tenisului mondial, Bianca Andreescu, aflată doar pentru a 4-a oară pe tabloul principal al unui turneu WTA, devine prima tenismenă venită din calificări care ajunge în finală la Auckland, după cursa din 1997 a lui Marion Maruska”, a notat site-ul oficial al WTA. Mai apoi, şi americanii de la ESPN au scris despre succesul Biancăi: “Acum 7 zile, Andreescu a intrat în calificările turneului de la Auckland cu gândul de a prinde câteva meciuri înainte de calificările pentru Australian Open. Azi, jucătoarea în vârstă de 18 ani, aflată pe locul 152 în clasamentul WTA, s-a calificat în prima ei finală WTA”.

De asemenea, şi francezii de la L’Equipe au comentat pe marginea rezultatelor impresionante ale sportivei din Canada: “Povestea frumoasă continuă pentru Bianca Andreescu, angajată într-o săptămână de vis la Auckland, unde le-a învins pe Caroline Wozniacki şi Venus Williams, iar sâmbătă a trecut în semifinale de a 28-a tenismenă a lumii, Su-Wei Hsieh. Şi în ce fel. În doar o oră şi 20 de minute de joc, Andreescu şi-a dominat adversara la toate capitolele”.